ΠΙΠΕΡΟΛΑΔΟ (για σαλάτες και όσπρια)
ΥΛΙΚΑ
* 10-12 πιπερίτσες τσίλι
* 1 μπουκαλάκι γυάλινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε μπουκαλάκι να κλείνει καλά, με άνοιγμα μικρό, για εύκολη και σωστή
ροή του λαδιού κατά τη χρήση
Το πλένουμε και το στεγνώνουμε πολύ καλά.
Περνάμε από το στόμιο, τις πιπερίτσες και γεμίζουμε το μπουκαλάκι με το λάδι.
Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε για 15-20 μέρες σε σκιερό μέρος
(στο ντουλάπι μας) να ωριμάσει.
Το διατηρούμε αρκετό καιρό, αρκεί αν μη το εκθέτουμε στον ήλιο.
Το χρησιμοποιούμε σε σαλάτες...όσπρια... σάλτσες....!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : τΙς καυτερές πιπερίτσες τσίλι ή cayenne -αποξηραμένες- θα τις
βρούμε σε καταστήματα βοτάνων.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου