Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΒΑΣΕΙΣ ΜΑΡΕΓΚΑΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΒΑΣΕΙΣ ΜΑΡΕΓΚΑΣ


ΥΛΙΚΑ
"τούρτα σοκολατίνα με βάσεις μαρέγκας"

ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ (2)
* 6 ασπράδια αυγών
* 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
* 100 γρ. ζάχαρη άχνη
* 2 βανίλιες
* 2 κ.γλ.χυμό λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
* 2 φακ. κρέμα ζαχ/κής σοκολάτα
* 800 ml γάλα (όσο αναγράφεται
  στους φακέλους)
~~~~~~~~~~~
λαδόκολλα
φόρμα 25εκ. με τσέρκι, χωρίς κώνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα για τις δύο βάσεις της τούρτας μας:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 80*.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους προσεκτικά. Δεν θέλουμε ούτε ίχνος
κρόκου στα ασπράδια. Τα ρίχνουμε σε μπωλ, τελείως στεγνό, κατά
προτίμηση ανοξείδωτο και όχι πολύ μεγάλο.
Τα χτυπάμε με το μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψει η μαρέγκα 
και ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.
Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι η μαρέγκα να "στέκει"...να κάνει "μύτες"...
Πασπαλίζουμε την άχνη και ανακατεύουμε γλυκά με πλαστική σπάτουλα (μαρίζ)...

Απλώνουμε τη λαδόκολλα. Ακουμπάμε επάνω, τη βάση της φόρμας και με ένα στυλό
σχεδιάζουμε δύο κύκλους. Είναι ο οδηγός μας για το μέγεθος της βάσης-μαρέγκας.
Βάζουμε τη σχεδιασμένη λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου μας
Με ένα κουτάλι βάζουμε μαρέγκα στο κέντρο κάθε κύκλου και την απλώνουμε περιμετρικά,
μέχρι τις άκρες των κύκλων. Αφήνουμε πάνω στη λαδόκολλα, εκτός βάσης και 4 κουταλιές μαρέγκας να
φτιάξουμε ροζέτες για τη διακόσμηση της τούρτας μας.
Βάζουμε τις βάσεις μαρέγκας, στον φούρνο και ψήνουμε για 2 ώρες.
Σβήνουμε τον φούρνο αλλά αφήνουμε μέσα τις βάσεις ακόμα μία ώρα, να στεγνώσουν 
καλά, για να ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα.

ΚΡΕΜΑ
Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων, με το γάλα (παγωμένο) μέχρι να πήξει καλά.

Ετοιμάζουμε την τούρτα :
Δένουμε τη φόρμα. Ακουμπάμε μέσα τη μία βάση μαρέγκας και στρώνουμε από πάνω 
τη μισή κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε και τη δεύτερη βάση και την καλύπτουμε με την 
υπόλοιπη κρέμα, αφού κρατήσουμε λίγη για να καλύψουμε τα πλαϊνά της τούρτας.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 5-6 ώρες πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Όταν έχει παγώσει καλά, τη βγάζουμε από το ψυγείο....Ακουμπάμε τη φόρμα σε πιατέλα, ανοίγουμε το τσέρκι και το αφαιρούμε. Με την κρέμα που κρατήσαμε καλύπτουμε τα πλαϊνά
της τούρτας και ακουμπάμε στην επιφάνεια τις ροζέτες μαρέγκας.
Η τούρτα μας είναι έτοιμη, να την σερβίρουμε σε γιορτές και γενέθλια !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν βάλουμε την τούρτα, για λίγες ώρες στην κατάψυξη, θα έχουμε 
μια ωραιότατη, πεντανόστιμη "τούρτα-παγωτό" !!!
Μπορούμε να βάλουμε λιγότερη ζάχαρη άχνη αν, δοκιμάζοντας, θέλουμε πιο άγλυκη τη μαρέγκα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου