ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Ομελέτα γρήγορη, εύκολη και χορταστική....
με υλικά, που έχουμε πάντα "πρόχειρα" στο σπίτι....!
(για 2 άτομα)
* 3 πατάτες μέτριες
* 2 κρεμμύδια
* 3 αυγά
* λάδι
* πάπρικα
* αλάτι...πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα πλένουμε.
Κόβουμε τις πατάτες, ραβδάκια ή στρογγυλές φετούλες.
Τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες.
Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες. Αφού τηγανιστούν, στραγγίζουμε το περισσότερο
λάδι σε δεύτερο τηγάνι. Εκεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε 2-3' να μαλώσουν και να ξανθύνουν
ελαφρά. Τα μεταφέρουμε πάνω στις πατάτες και ξαναβάζουμε το (πρώτο) τηγάνι στη φωτιά.
Ρίχνουμε τα αυγά επάνω σε πατάτες και κρεμμύδια.
Μόλις φουσκώσει η ομελέτα από κάτω, την τουμπάρουμε σε ένα μεγάλο καπάκι κατσαρόλας και την
κυλάμε ξανά στο τηγάνι, να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Τη βγάζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε λίγη πάπρικα και πιπέρι και την κόβουμε στα δύο.
Τη σερβίρουμε ζεστή !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου