Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

ΥΛΙΚΑ

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
"τάρτα με καπνιστό σολομό"
* 2,5 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
* 1/2 φλ.λάδι
* 1 κ.γλ.λάτι
* νερό (1/2 φλ. περίπου)
* λίγη ρίγανη
* 1 κ.σ. άνιθο
ΓΕΜΙΣΗ ΤΑΡΤΑΣ
* 1 συσκ. καπνιστού σολομού
   (100 γρ. περίπου)
* 2 κρεμμ. φρέσκα
* 2 κ.σ λάδι
* 1 φλ. κρέμα γάλακτος
* 1 φλ. γάλα
* 1 αυγό
* 1 κ.σ. άνιθο
* αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα ψιχουλιάζουμε.
Ρίχνουμε τη ρίγανη και τον άνιθο. Προσθέτουμε λίγο-λίγο νερό, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη,
που να μη κολλάει στα χέρια. Την κάνουμε "μπάλα", την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο,
για 30' για να απλώνεται εύκολα, στην ταρτιέρα, (28εκ.).
Ετοιμάζουμε τη γέμιση...........
Έχουμε καθαρίσει και πλύνει τα κρεμμυδάκια. Τα ψιλοκόβουμε... 
Σε τηγανάκι βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια. Τα σωτάρουμε ελαφρά, σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε κομμάτια τον σολομό και τον αραδιάζουμε στο τηγάνι. Αποσύρουμε από την εστία.
Σε μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αυγό. Προσθέτουμε αλάτι και τον άνιθο.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Λαδώνουμε ελαφρά την ταρτιέρα και βάζουμε επάνω τη ζύμη.
Την απλώνουμε με το χέρι, να πιάσει τη βάση και να καλύψει τελείως τα τοιχώματα.
Βάζουμε επάνω τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Αδειάζουμε περιμετρικά το υγρό μείγμα.
καλύπτοντας τη γέμιση.
Βάζουμε την τάρτα στον φούρνο, που έχουμε προθερμάνει στους 180* 
Ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να δέσει η γέμιση, σε όλα τα σημεία.

Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Την κόβουμε τρίγωνα κομμάτια και τη σeρβίρουμε ζεστή !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου