ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΗΤΑ (στο grill)
Το καλαμπόκι, αν και είναι δημητριακό, το θεωρούμε....λαχανικό,
ίσως διότι μπορούμε να το απολαύσουμε ολόκληρο, βραστό ή ψητό.
Φρέσκο το βρίσκουμε στην αγορά, τέλος καλοκαιριού...αρχές φθινοπώρου.
Βασικά συστατικά του : υδατάνθρακες 82% - λίπος 10% - πρωτεϊνες 8%
και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες !
* καλαμπόκια φρέσκα
* λίγο βούτυρο
* αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εάν πάρουμε καλαμπόκια φρέσκα, καλυμμένα με το φυλλώδες περιτύλιγμα :
Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια αφαιρώντας τα φύλλα και τις ίνες.
Τα βάζουμε για λίγο, σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Εάν πάρουμε συσκευασμένα, είναι έτοιμα, καθαρισμένα.
Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου μας στους 220*
Βουτυρώνουμε ελαφρά, με ένα πινελάκι τα καλαμπόκια.
Τα αραδιάζουμε στη σχάρα του φούρνου μας και την τοποθετούμε
ψηλά κοντά στο γκριλ.
Στην διάρκεια του ψησίματος, γυρίζουμε τα καλαμπόκια συχνά, ώστε να ψηθούν
ομοιόμορφα....
Όταν πάρουν το "γνωστό" ροδοψημένο χρώμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και
όπως είναι ζεστά, τα αλατίζουμε και τα...απολαμβάνουμε, ζουμερά και λαχταριστά !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο τηγάνι-γκριλιέρα ή
-στην καλλίτερη περίπτωση- στα κάρβουνα !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο τηγάνι-γκριλιέρα ή
-στην καλλίτερη περίπτωση- στα κάρβουνα !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου