Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΥΛΙΚΑ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "λαζάνια με κιμά"
(για ορθογώνιο σκεύος 20Χ30)

* 600 γρ.κιμάς
* 10-12 τεμ.λαζάνια (να μη
   χρειάζονται βράσιμο)
* 200 γρ.τυρί μαλακό (επιλογής μας)
* 200 γρ.τυρί ημίσκληρο
  (επιλογής μας)
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκελ.σκόρδο
* 1/2 φλ.λάδι
* 1/3 φλ. κρασί
* 1 κ.σ.πελτέ
* 1 κούπα ψιλ/να τοματάκια
* 4 μπαχάρια....2 γαρύφαλλα
* 1 ξυλάκι κανέλας
εύκολες και γρήγορες συνταγές "λαζάνια με κιμά"
* αλάτι...πιπέρι...
* λίγη τριμμένη φρυγανιά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

* 3 ποτ.γάλα
* 5 κ.σ. αλεύρι
* 1 κ.σ.φυτίνη
* 2 αυγά
* μοσχοκάρυδο...αλάτι...πιπέρι...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά....
Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε τον κιμά, σε μέτρια φωτιά, να βγάλει και να πιει τα υγρά του...
Τον ανακατεύουμε συνέχεια να ξεσβολιάσει...
Ρίχνουμε το λάδι και τον σωτάρουμε για λίγο...Προσθέτουμε ψιλοκομμένα, το κρεμμύδι
και το σκόρδο και τα σωτάρουμε όλα μαζί για 2-3'....Αλατοπιπερώνουμε....
Σβήνουμε το τσιγάρισμα με το κρασί και όταν εξατμιστεί βάζουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε
με το κουτάλι στον πάτο της κατσαρόλας....Προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα τοματάκια...
Ρίχνουμε τα μυρωδικά (κανέλα-μπαχάρια-γαρύφαλλα) και ένα ποτήρι νερό....Aνακατεύουμε...
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα
και αφήνουμε να σιγοβράσει  10-15' να δέσει η σάλτσα, χωρίς να στεγνώσει....
Αφαιρούμε τα μυρωδικά....
Τρίβουμε τα τυριά και τα αναμιγνύουμε....
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ....
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί ελαφρά....
Προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά) και ανακατεύουμε συνέχεια, με τον αυγοδάρτη.
να μή σβολιάσει η κρέμα, μέχρι να πήξει....
Έχουμε σπάσει τα αυγά σε μπωλάκι, τα χτυπάμε λίγο και τα ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας
πολύ γρήγορα, να μή κόψουν.....

Έχουμε κοντά μας.....τα λαζάνια...τον κιμά...τα τυριά....και τη μπεσαμέλ...
Ξεκινάμε τις στρώσεις...στο πυρίμαχο σκεύος ...ή στο πυρέξ...:
Πασπαλίζουμε τριμμένη φρυγανιά.....βάζουμε κιμά και τον απλώνουμε, μέχρι τις άκρες...
Στρώνουμε τα λαζάνια (το μέγεθος αυτό παίρνει 3 τεμάχια) το ένα δίπλα στο άλλο...
Αν χρειαστεί, σπάμε άλλο λαζάνι και συμπληρώνουμε τα κενά....
Επάνω στα λαζάνια απλώνουμε κιμά....μετά τυρί και σκεπάζουμε με την κρέμα...
Κάνουμε ακόμα δύο ίδιες στρώσεις.....και τελειώνουμε με τη μπεσαμέλ....Ρίχνουμε μπόλικο τυρί από πάνω....

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200" για 50' περίπου, μέχρι
να κάνει το φαγητό μας, χρυσαφένια κρούστα.... !!
Το σερβίρουμε ζεστό....!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : προσέχουμε να μοιράσουμε (νοητά) τα υλικά μας, για τις στρώσεις...

ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες....βήμα-βήμα....!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

1 σχόλιο: