Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΕΜΕΙΝΑΝ.....ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ;;


ΕΜΕΙΝΑΝ.....ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ;;

Θα φτιάξουμε ... ινδοκαρυδο-γλυκάκια !

εύκολες και γρήγορες συνταγές "έμειναν κουραμπιέδες;"


ΥΛΙΚΑ

* 10 κουραμπιέδες
* 100 γρ. αμυγδαλόψυχα
* 4 κ.σ. λικέρ ή κονιάκ
* 1 κ.γλ.βούτυρο
* ινδική καρύδα για κάλυψη
* λίγα αμυγδαλάκια για τη διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τινάζουμε την ζάχαρη άχνη από τους κουραμπιέδες.
Τους βάζουμε, λίγους-λίγους, στο μπλέντερ και τους θρίβουμε,
Βάζουμε σε μπωλ την θριμμένη ψύχα....
Κόβουμε στο μπλέντερ και τα αμύγδαλα, πολύ ψιλά....
Τα προσθέτουμε στο μπωλ...Ρίχνουμε το ποτό και ανακατεύουμε
Βάζουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε.....
Θέλουμε η ζύμη μας να είναι σφιχτή, για να πλάθεται εύκολα και να μη κολλάει στα χέρια...
Κόβουμε ένα μακρόστενο κομμάτι μεμβράνης....Πλάθουμε τη ζύμη μας, ρολό..
Την ακουμπάμε στη μεμβράνη και την τυλίγουμε, σφιχτά.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 3-4 ώρες....
Βγάζουμε το ρολό, ανοίγουμε την μεμβράνη και κόβουμε τη ζύμη
σε κομμάτια πάχους ενός εκατοστού περίπου...
Τα κυλάμε στην καρύδα να καλυφθούν.
Καρφώνουμε από ένα αμυγδαλάκι στο κέντρο και....
Τα ινδοκαρυδο-γλυκάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε !!!

Σημείωση :
Αν η ζύμη μας γίνει πιο μαλακή, από όσο θέλουμε, θρίβουμε στο μπλέντερ 4-5 μπισκότα και την "δένουμε" ...

ΕΔΩ.....η συνταγή με εικόνες.....βήμα-βήμα....!
               

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

1 σχόλιο:

  1. τιποτα δεν εμεινε.... μονο οι αναμνηση τους! χιχιχιχιχιχι
    του χρονου! ΘΑ φροντισω να μεινουν να δοκιμασω την συνταγη...χιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή