ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
* 1 φαρίνα
* 1/2 ποτήρι γάλα
* 1/2 ποτήρι λάδι
* λίγο αλάτι
~ Για το άλειμμα
* 1 κρόκο αυγού και 1 κ.σ. γάλα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
* 1 ποτήρι τρίμμα φέτας
* 1/2 ποτήρι ανθότυρο
* 1 αυγό
* λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι και το λάδι....Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη φαρίνα ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη και μαλακιά ζύμη. Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για 15'.
Ανακατεύουμε καλά, τα τυριά με το αυγό και πασπαλίζουμε το πιπέρι...
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε με το χέρι μικρά κομμάτια. Απλώνουμε με τα δάχτυλα ή το ειδικό ρολάκι κάθε κομματάκι σε πιτάκι.Βάζουμε πάνω λίγη γέμιση, το διπλώνουμε και πατάμε τις άκρες με ένα πηρούνι, να κλείσουμε καλά τη γέμιση.
Απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια.
Χτυπάμε σε ένα μπωλάκι τον κρόκο του αυγού με τη μία κουταλιά της σούπας γάλα....και τα αλείφουμε....
Ψήνουμε στους 170-180* για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "τυροπιτάκια" |
* 1 φαρίνα
* 1/2 ποτήρι γάλα
* 1/2 ποτήρι λάδι
* λίγο αλάτι
~ Για το άλειμμα
* 1 κρόκο αυγού και 1 κ.σ. γάλα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
* 1 ποτήρι τρίμμα φέτας
* 1/2 ποτήρι ανθότυρο
* 1 αυγό
* λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι και το λάδι....Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη φαρίνα ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη και μαλακιά ζύμη. Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για 15'.
Ανακατεύουμε καλά, τα τυριά με το αυγό και πασπαλίζουμε το πιπέρι...
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε με το χέρι μικρά κομμάτια. Απλώνουμε με τα δάχτυλα ή το ειδικό ρολάκι κάθε κομματάκι σε πιτάκι.Βάζουμε πάνω λίγη γέμιση, το διπλώνουμε και πατάμε τις άκρες με ένα πηρούνι, να κλείσουμε καλά τη γέμιση.
Απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια.
Χτυπάμε σε ένα μπωλάκι τον κρόκο του αυγού με τη μία κουταλιά της σούπας γάλα....και τα αλείφουμε....
Ψήνουμε στους 170-180* για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου