ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Δροσερή σοκολατένια γεύση με άρωμα φράουλας !
ΥΛΙΚΑ
* 250 γρ. φράουλες
* 1 πλάκα κουβερτούρας 130 γρ.
* 1 κ.γλ.βούτυρο
* ξυλάκια για σουβλάκια
ή οδοντογλυφίδες μεγάλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε φράουλες κόκκινες "γερές" στο ίδιο περίπου μέγεθος.
Τις πλένουμε (δεν κόβουμε τα φυλλαράκια) τις στραγγίζουμε και
τις στεγνώνουμε, ταμπονάροντας προσεχτικά, με χαρτί κουζίνας.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την βάζουμε σε μεταλλικό
μπωλ, το οποίο ακουμπάμε σε κατσαρόλα, όπου βράζει νερό (μπεν μαρί)
Προσέχουμε να μην έρχεται σε επαφή το μπωλ με το νερό...
Η σοκολάτα μας πρέπει να λιώσει με την θερμοκρασία των ατμών.
Σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύουμε την κουβερτούρα να λιώσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας "γλυκά" να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε στον μπάγκο μας, ένα κομμάτι λαδόκολλας....
Μπήγουμε σε κάθε φράουλα ένα ξυλάκι, από τη μεριά που είναι τα φύλλα,
προσέχοντας να μη την τρυπήσουμε πολύ...Θέλουμε απλά να τη στηρίξουμε.
Βουτάμε κάθε φράουλα, στρουφίζοντάς την με το ξυλάκι, στην κουβερτούρα.
Τις κρατάμε λίγο, πάνω από το μπωλ, να στραγγίξει η περίσσια σοκολάτα και
τις ακουμπάμε στη λαδόκολλα.
Περιμένουμε να παγώσει η σοκολάτα και τις μεταφέρουμε σε πιατελίτσα.
Έτοιμες για ένα γλυκό δροσερό....τρατάρισμα !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δροσερή σοκολατένια γεύση με άρωμα φράουλας !
ΥΛΙΚΑ
"φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας" |
* 250 γρ. φράουλες
* 1 πλάκα κουβερτούρας 130 γρ.
* 1 κ.γλ.βούτυρο
* ξυλάκια για σουβλάκια
ή οδοντογλυφίδες μεγάλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε φράουλες κόκκινες "γερές" στο ίδιο περίπου μέγεθος.
Τις πλένουμε (δεν κόβουμε τα φυλλαράκια) τις στραγγίζουμε και
τις στεγνώνουμε, ταμπονάροντας προσεχτικά, με χαρτί κουζίνας.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την βάζουμε σε μεταλλικό
μπωλ, το οποίο ακουμπάμε σε κατσαρόλα, όπου βράζει νερό (μπεν μαρί)
Προσέχουμε να μην έρχεται σε επαφή το μπωλ με το νερό...
Η σοκολάτα μας πρέπει να λιώσει με την θερμοκρασία των ατμών.
Σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύουμε την κουβερτούρα να λιώσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας "γλυκά" να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε στον μπάγκο μας, ένα κομμάτι λαδόκολλας....
Μπήγουμε σε κάθε φράουλα ένα ξυλάκι, από τη μεριά που είναι τα φύλλα,
προσέχοντας να μη την τρυπήσουμε πολύ...Θέλουμε απλά να τη στηρίξουμε.
Βουτάμε κάθε φράουλα, στρουφίζοντάς την με το ξυλάκι, στην κουβερτούρα.
Τις κρατάμε λίγο, πάνω από το μπωλ, να στραγγίξει η περίσσια σοκολάτα και
τις ακουμπάμε στη λαδόκολλα.
Περιμένουμε να παγώσει η σοκολάτα και τις μεταφέρουμε σε πιατελίτσα.
Έτοιμες για ένα γλυκό δροσερό....τρατάρισμα !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
πραγματικά απίστευτο αν σου αρέσουν οι φράουλες...
ΑπάντησηΔιαγραφή