Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ

"σπανακόπιτα στριφτή"

ΥΛΙΚΑ

* 300 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
* 1 κιλό σπανάκι (καθαρισμένο)
* 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 1/2 φλ. άνιθος
* 300 γρ. τυρί φέτα
* 3 αυγά
* ελαιόλαδο
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε. Το βάζουμε σε κατσαρόλα, να βγάλει τα νερά του και να "κάτσει".... Το γυρίζουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε, το κρεμμύδι...τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
Σε κατσαρόλα βάζουμε μισό φλυτζάνι λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα γυρίζουμε στο λάδι, μέχρι να μελώσουν. Προσθέτουμε το -καλά- στραγγισμένο σπανάκι και σβήνουμε τη φωτιά, χωρίς να αποσύρουμε την κατσαρόλα. Βάζουμε και τον άνιθο και ανακατεύουμε.
Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα των λαχανικών μας, τρίβουμε μέσα τη φέτα, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και ρίχνουμε αλάτι, αν και όσο χρειάζεται. Σπάμε τα 2 αυγά σε μπωλάκι, τα χτυπάμε και προσθέτουμε πιπέρι.Τα ρίχνουμε στο σπανάκι.
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι 32 εκ. (κατά προτίμηση αντικολλητικό)
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα απλώνουμε στον πάγκο εργασίας. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο...Το λαδώνουμε και βάζουμε γέμιση στη μια πλευρά τού φύλλου, κατά μήκος, αφήνοντας ελεύθερες τις άκρες. Σκεπάζουμε τη γέμιση με την άκρη τού φύλλου και ρολάρουμε χαλαρά. Το μεταφέρουμε στο κέντρο τού ταψιού και το τυλίγουμε κυκλικά, σε "σπιράλ"  (σχήμα σαλίγγαρου). Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα ρολά και τα τυλίγουμε γύρω-γύρω από το αρχικό ρολό, μέχρι να γεμίσει το ταψί μας. Ραντίζουμε με λάδι.
Σπάμε το τρίτο αυγό και χτυπάμε μόνο τον κρόκο. Αλείφουμε τα φύλλα τής πίτας.
Ψήνουμε στους 180* για 40' περίπου, μέχρι να ροδίσει η πίτα μας και να κρατσανίσουν τα φύλλα της.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου