ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλ.(περίπου)
κοτόπουλο μερίδες
κοτόπουλο μερίδες
* 1 κρεμμύδι
* 2 σκ. σκόρδο
* 1/2 φλ. λάδι
* 1 κ.σ. πελτέ τομάτα
* 250 γρ. ζυμαρικό
(επιλογής μας)
(επιλογής μας)
* 1 ξυλάκι κανέλας
* αλάτι...πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα στραγγίζουμε.
Αραδιάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε πλατειά κατσαρόλα και τα αφήνουμε,
σε μέτρια φωτιά, να βγάλουν και να "πιουν" τα υγρά τους.
Τότε ρίχνουμε το λάδι και τα σωτάρουμε, μέχρι να κάνουν ροδοψημένη
κρούστα, από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε σε ταψάκι το κοτόπουλο και προσθέτουμε στο λάδι το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.
Το γυρίζουμε στην κατσαρόλα, μέχρι να μελώσει. Βάζουμε και τις σκελίδες σκόρδου,
χοντροκομμένες. Όταν αναδείξουν το άρωμά τους, προσθέτουμε τον πελτέ και τον
διαλύουμε στη βάση της κατσαρόλας. Επιστρέφουμε τις μερίδες κοτόπουλου, στην
κατσαρόλα και ανακατεύουμε, να "πιάσουν" σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και την κανέλα. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό ζεστό...
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό μας. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει
το κοτόπουλο, περίπου 30-40'.
Το βγάζουμε από τη σάλτσα, σε πιάτο και ρίχνουμε 1 ποτήρι ακόμα, νερό ζεστό.
Στον κοχλασμό, ρίχνουμε και τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε συχνά μη κολλήσουν.
Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και τα βράζουμε για 5-8' μόνο. Θέλουμε να "κρατάνε"
όταν τα αποσύρουμε από την εστία.
Ξαναβάζουμε ανάμεσα στο ζυμαρικό μας, τα κομμάτια του κοτόπουλου, τραβάμε την
κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε και περιμένουμε το φαγητό μας, μισή ώρα
περίπου, να δέσει το άρωμα και τις γεύσεις των υλικών του!
Σερβίρουμε το γιουβετσάκι μας ζεστό !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου