Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ
"γιουβετσάκι κοτόπουλο στην κατσαρόλα"

* 1 κιλ.(περίπου) 
   κοτόπουλο μερίδες 
* 1 κρεμμύδι
* 2 σκ. σκόρδο
* 1/2 φλ. λάδι
* 1 κ.σ. πελτέ τομάτα
* 250 γρ. ζυμαρικό 
  (επιλογής μας)
* 1 ξυλάκι κανέλας
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
Αραδιάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε πλατειά κατσαρόλα και τα αφήνουμε, 
σε μέτρια φωτιά, να βγάλουν και να "πιουν" τα υγρά τους.
Τότε ρίχνουμε το λάδι και τα σωτάρουμε, μέχρι να κάνουν ροδοψημένη 
κρούστα, από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε σε ταψάκι το κοτόπουλο και προσθέτουμε στο λάδι το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.
Το γυρίζουμε στην κατσαρόλα, μέχρι να μελώσει. Βάζουμε και τις σκελίδες σκόρδου,
χοντροκομμένες. Όταν αναδείξουν το άρωμά τους, προσθέτουμε τον πελτέ και τον
διαλύουμε στη βάση της κατσαρόλας. Επιστρέφουμε τις μερίδες κοτόπουλου, στην
κατσαρόλα και ανακατεύουμε, να "πιάσουν" σάλτσα. 
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και την κανέλα. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό ζεστό...
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό μας. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει 
το κοτόπουλο, περίπου 30-40'. 
Το βγάζουμε από τη σάλτσα, σε πιάτο και ρίχνουμε 1 ποτήρι ακόμα, νερό ζεστό.
Στον κοχλασμό, ρίχνουμε και τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε συχνά μη κολλήσουν.
Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και τα βράζουμε για 5-8' μόνο. Θέλουμε να "κρατάνε"
όταν τα αποσύρουμε από την εστία. 
Ξαναβάζουμε ανάμεσα στο ζυμαρικό μας, τα κομμάτια του κοτόπουλου, τραβάμε την 
κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε και περιμένουμε το φαγητό μας, μισή ώρα 
περίπου, να δέσει το άρωμα και τις γεύσεις των υλικών του!
Σερβίρουμε το γιουβετσάκι μας ζεστό !!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου