ΑΘΕΡΙΝΑ ΤΗΓΑΝΙΤΗ
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
* 1 κιλό αθερίνα
* λάδι
* αλεύρι
* αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά την αθερίνα.
Τη βάζουμε σε σουρωτήρι και την αλατίζουμε.
Την αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά της.
Όπως είναι στο σουρωτήρι, ρίχνουμε αλεύρι και την αλευρώνουμε.
Ανακινούμε το σκεύος να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
Σε τηγάνι, ρίχνουμε αρκετό λάδι και το ζεσταίνουμε καλά.
Βάζουμε την αθερίνα στο καυτό λάδι και την τηγανίζουμε, να πάρει χρώμα και από τις δυο μεριές.
Τηγανίζουμε σε δόσεις τα ψαράκια, για να ψηθούν όμορφα, χωρίς να...βράσουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά με φέτες λεμονιού και πατατοσαλάτα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
"αθερίνα τηγανιτή" |
(για 4 άτομα)
* 1 κιλό αθερίνα
* λάδι
* αλεύρι
* αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά την αθερίνα.
Τη βάζουμε σε σουρωτήρι και την αλατίζουμε.
Την αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά της.
Όπως είναι στο σουρωτήρι, ρίχνουμε αλεύρι και την αλευρώνουμε.
Ανακινούμε το σκεύος να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
Σε τηγάνι, ρίχνουμε αρκετό λάδι και το ζεσταίνουμε καλά.
Βάζουμε την αθερίνα στο καυτό λάδι και την τηγανίζουμε, να πάρει χρώμα και από τις δυο μεριές.
Τηγανίζουμε σε δόσεις τα ψαράκια, για να ψηθούν όμορφα, χωρίς να...βράσουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά με φέτες λεμονιού και πατατοσαλάτα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου