Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ (Ossobuco) ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
"οσομπούκο (ossobuco) κρασάτο με πατάτες"

* 2 οσομπούκο 
  (1 κλ. περίπου)
  (κότσια μοσχαρίσια 
  γάλακτος)
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 4 πατάτες μέτριες
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 2 καρότα
* 1 κ.σ. τομάτα πελτέ
* 1 φύλλο δάφνης
* 1/2 φλ. λάδι
* 1 φλ. κρασί κόκκινο
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κότσια και τα ταμπονάρουμε να στεγνώσουν.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα πλένουμε και.....
Κόβουμε χοντρές ροδέλες το κρεμμύδι, μεγάλους κύβους τις πατάτες, μακρόστενα κομμάτια
τα καρότα και "σπάμε" το σκόρδο.
Σε πλατειά κατσαρόλα βάζουμε το μοσχαράκι να "κατεβάσει" τα υγρά του (σε μέτρια προς δυνατή φωτιά) και να τα "πιεί".
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας να κάνει κρούστα και από τις δυο μεριές.
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Βάζουμε στο λάδι όλα τα λαχανικά μας να σωταριστούν 
ελαφρά και να μελώσουν. Γυρίζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ανάμεσα στα λαχανικά.
Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3' και το σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού και προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και  τον πελτέ, που έχουμε διαλύσει σε ένα φλυτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για μια ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα μας !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου