Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

ΓΑΥΡΟΣ ΨΗΤΟΣ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ

ΓΑΥΡΟΣ ΨΗΤΟΣ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ

Ετοιμάζουμε εύκολα και γρήγορα, γαύρο στο γκριλ της κουζίνας μας...
Σαν τηγανιτός, πιο ελαφρύς, το ίδιο νόστιμος....κ α ι 
 χωρίς την κουραστική και χρονοβόρα διαδικασία του τηγανίσματος !

"γαύρος ψητός στο γκριλ"
ΥΛΙΚΑ

* 500 γρ. γαύρος
* 1/3 φλ. λάδι
* αλάτι
* ρίγανη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τον γαύρο.
Τον βάζουμε σε σουρωτήρι και τον αλατίζουμε.
Βάζουμε το σουρωτήρι σε λεκανίτσα (να κρατάει τα υγρά)
σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τον βάζουμε στο ψυγείο.
Τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά, το λιγότερο μισή ώρα.
Βγάζουμε τα ψάρια από το ψυγείο, τα γυρίζουμε σε καθαρή λεκάνη
και ρίχνουμε το λάδι (και τη ρίγανη αν βάλουμε).....
Ανακατεύουμε καλά....
Στη λαμαρίνα του φούρνου μας, στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας
και αραδιάζουμε τα ψαράκια.
Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μας, στους 180* για 10-15' και τα
γυρίζουμε από την άλλη πλευρά...συνεχίζοντας το ψήσιμο, μέχρι
να πάρουν ροδοψημένο χρώμα και να κάνουν τραγανή κρούστα !

Σερβίρουμε, συνοδεύοντας τον γαύρο μας, με πλούσια σαλάτα και τυράκι φέτα !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου