ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
* 2-3 κρεμμύδια ξερά
* 2-3 σκελίδες σκόρδο
* 1/3 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 2 φλ. τομάτες φρέσκες ή
1,5 φλ.ταματάκια κονκασέ
* 1 κ.γλ. πελτέ
* αλάτι....πιπέρι....
* 150 γρ. τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και λίγο από την άλλη μεριά.
Τις πλένουμε και τις κόβουμε ροδέλες, περίπου μισό εκατοστό...
Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και αλάτι και τις αφήνουμε 15-20'.
Καθαρίζουμε...πλένουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε ροδέλες.
Καθαρίζουμε...πλένουμε τα σκόρδα και τα χοντροκόβουμε.
Στύβουμε καλά τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε λεκάνη.
Ρίχνουμε μέσα....τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό,
τα τοματάκια, το λάδι και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά....Παίρνουμε από τη λεκάνη τις μελιτζάνες
και τις βάζουμε στο ταψάκι μας. Σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά.
"Ξεπλένουμε" με ένα φλυτζάνι νερό τη λεκάνη και παίρνουμε, ό,τι έχει απομέινει.
Το προσθέτουμε στο φαγητό μας....και το σκεπάζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200* για μία ώρα περίπου.
Ξεσκεπάζουμε και σκορπίζουμε τη φέτα θριμμένη, πάνω στις μελιτζάνες.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του
και να κάνει ροδοψημένη κρούστα το τυρί μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
"μελιτζάνες στον φούρνο με τυρί φέτα" |
* 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
* 2-3 κρεμμύδια ξερά
* 2-3 σκελίδες σκόρδο
* 1/3 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 2 φλ. τομάτες φρέσκες ή
1,5 φλ.ταματάκια κονκασέ
* 1 κ.γλ. πελτέ
* αλάτι....πιπέρι....
* 150 γρ. τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και λίγο από την άλλη μεριά.
Τις πλένουμε και τις κόβουμε ροδέλες, περίπου μισό εκατοστό...
Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και αλάτι και τις αφήνουμε 15-20'.
Καθαρίζουμε...πλένουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε ροδέλες.
Καθαρίζουμε...πλένουμε τα σκόρδα και τα χοντροκόβουμε.
Στύβουμε καλά τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε λεκάνη.
Ρίχνουμε μέσα....τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό,
τα τοματάκια, το λάδι και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά....Παίρνουμε από τη λεκάνη τις μελιτζάνες
και τις βάζουμε στο ταψάκι μας. Σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά.
"Ξεπλένουμε" με ένα φλυτζάνι νερό τη λεκάνη και παίρνουμε, ό,τι έχει απομέινει.
Το προσθέτουμε στο φαγητό μας....και το σκεπάζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200* για μία ώρα περίπου.
Ξεσκεπάζουμε και σκορπίζουμε τη φέτα θριμμένη, πάνω στις μελιτζάνες.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του
και να κάνει ροδοψημένη κρούστα το τυρί μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου