ΓΛΩΣΣΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
* 5-6 φιλέτα γλώσσας (ψάρι)
* 1-1,5 κιλό πατάτες
* 2/3 φλ. λάδι
* 2-3 σκελίδες σκόρδο
* 1,5 φλ. τοματάκια κονκασέ
* 1 κ.γλ. ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα του ψαριού (τα βρίσκουμε συνήθως κατεψυγμένα)
στη συντήρηση του ψυγείου μας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες, σε στρογγυλές φετούλες.
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα σκόρδα...
Ανακατεύουμε σε μπωλ...την τομάτα με το λάδι, τα σκόρδα και τη ρίγανη.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι....
Χύνουμε σε ταψί το 1/3 από το υγρό μείγμα της τομάτας....
Αραδιάζουμε τις πατάτες και στρώνουμε από πάνω τα φιλέτα του ψαριού.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα....Προσθέτουμε (στην άκρη του ταψιού)
ένα φλυτζάνι νερό, ανακινούμε και πασπαλίζουμε ακόμα λίγη ρίγανη και πιπέρι....
Σκεπάζουμε το φαγητό και το βάζουμε στον φούρνο μας, τον οποίο έχουμε
προθερμάνει στους 200*...Ψήνουμε για μία ώρα περίπου και ξεσκεπάζουμε
το φαγητό μας....Συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ψήσιμο, μέχρι να κάνουν ελαφρά
τραγανή κρούστα οι πατάτες και τα ψάρια μας...και να μείνει το φαγητό μας,
με το λαδάκι του !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
"γλώσσα φιλέτο με πατάτες σε κόκκινη σάλτσα" |
* 5-6 φιλέτα γλώσσας (ψάρι)
* 1-1,5 κιλό πατάτες
* 2/3 φλ. λάδι
* 2-3 σκελίδες σκόρδο
* 1,5 φλ. τοματάκια κονκασέ
* 1 κ.γλ. ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα του ψαριού (τα βρίσκουμε συνήθως κατεψυγμένα)
στη συντήρηση του ψυγείου μας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες, σε στρογγυλές φετούλες.
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα σκόρδα...
Ανακατεύουμε σε μπωλ...την τομάτα με το λάδι, τα σκόρδα και τη ρίγανη.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι....
Χύνουμε σε ταψί το 1/3 από το υγρό μείγμα της τομάτας....
Αραδιάζουμε τις πατάτες και στρώνουμε από πάνω τα φιλέτα του ψαριού.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα....Προσθέτουμε (στην άκρη του ταψιού)
ένα φλυτζάνι νερό, ανακινούμε και πασπαλίζουμε ακόμα λίγη ρίγανη και πιπέρι....
Σκεπάζουμε το φαγητό και το βάζουμε στον φούρνο μας, τον οποίο έχουμε
προθερμάνει στους 200*...Ψήνουμε για μία ώρα περίπου και ξεσκεπάζουμε
το φαγητό μας....Συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ψήσιμο, μέχρι να κάνουν ελαφρά
τραγανή κρούστα οι πατάτες και τα ψάρια μας...και να μείνει το φαγητό μας,
με το λαδάκι του !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου