ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΥΡΑΤΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ
* 1 κοτόπουλο 1,5 -2 κιλά
* 1 κιλό πατάτες
* 1/2 κουτάκι μπύρα
* 2/3 φλ. ελαιόλαδο
* 1 λεμόνι χυμός
* 1 τομάτα
* 2-3 σκελίδες σκόρδο
* 2-3 μπαχάρια (κόκκοι)
* ρίγανη...αλάτι...πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά το κοτόπουλο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε στη μέση.
Πλένουμε την τομάτα και την κόβουμε ροδέλες.
Στύβουμε το λεμόνι.
Βάζουμε το κοτόπουλο στη γάστρα.
Το αλείφουμε μέσα-έξω, με λάδι, ρίγανη και αλατοπίπερο.
Έχουμε τις πατάτες σε λεκάνη....προσθέτουμε λάδι, ρίγανη, αλατοπίπερο, σκόρδα,
χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Γυρίζουμε τις πατάτες στη γάστρα, γύρω από το κοτόπουλο....
Βάζουμε στην κοιλιά του κοτόπουλου, κομμάτια σκόρδου, ένα κομμάτι λεμόνι...
Σκορπίζουμε τα μπαχάρια και αραδιάζουμε τις φέτες τομάτας πάνω στο κοτόπουλο
και στις πατάτες.
Με ένα φλυτζάνι νερό "ξεπλένουμε" τη λεκάνη από τα υπόλοιπα αρωματικά και τα
ρίχνουμε στη γάστρα. Ραντίζουμε το φαγητό με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε ρίγανη και
αλατοπίπερο. Κλείνουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*
Μετά από μία ώρα και κάτι, θα αρχίσει να μοσχοβολάει το ψητό μας.... Ανοίγουμε τη γάστρα,
περιχύνουμε το φαγητό μας με τη μπύρα και το ξαναβάζουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, να μελώσουν οι πατάτες και να κάνει τραγανή, πικάντικη
κρούστα το κοτόπουλο !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
"κοτόπουλο μπυράτο στη γάστρα με πατάτες" |
* 1 κοτόπουλο 1,5 -2 κιλά
* 1 κιλό πατάτες
* 1/2 κουτάκι μπύρα
* 2/3 φλ. ελαιόλαδο
* 1 λεμόνι χυμός
* 1 τομάτα
* 2-3 σκελίδες σκόρδο
* 2-3 μπαχάρια (κόκκοι)
* ρίγανη...αλάτι...πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά το κοτόπουλο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε στη μέση.
Πλένουμε την τομάτα και την κόβουμε ροδέλες.
Στύβουμε το λεμόνι.
Βάζουμε το κοτόπουλο στη γάστρα.
Το αλείφουμε μέσα-έξω, με λάδι, ρίγανη και αλατοπίπερο.
Έχουμε τις πατάτες σε λεκάνη....προσθέτουμε λάδι, ρίγανη, αλατοπίπερο, σκόρδα,
χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Γυρίζουμε τις πατάτες στη γάστρα, γύρω από το κοτόπουλο....
Βάζουμε στην κοιλιά του κοτόπουλου, κομμάτια σκόρδου, ένα κομμάτι λεμόνι...
Σκορπίζουμε τα μπαχάρια και αραδιάζουμε τις φέτες τομάτας πάνω στο κοτόπουλο
και στις πατάτες.
Με ένα φλυτζάνι νερό "ξεπλένουμε" τη λεκάνη από τα υπόλοιπα αρωματικά και τα
ρίχνουμε στη γάστρα. Ραντίζουμε το φαγητό με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε ρίγανη και
αλατοπίπερο. Κλείνουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*
Μετά από μία ώρα και κάτι, θα αρχίσει να μοσχοβολάει το ψητό μας.... Ανοίγουμε τη γάστρα,
περιχύνουμε το φαγητό μας με τη μπύρα και το ξαναβάζουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, να μελώσουν οι πατάτες και να κάνει τραγανή, πικάντικη
κρούστα το κοτόπουλο !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου