ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ
(χωρίς ατμομάγειρα...)
ΥΛΙΚΑ
(για 8-10 μπιφτεκάκια)
* 1/2 κιλό κιμάς
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκελ. σκόρδο
* 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
* 2 κ.σ. λάδι
* 1/2 κ.γλ. ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι...
* βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια μας.....
Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε στον τρίφτη, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το λάδι, τη ρίγανη, το κρεμμύδι
και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και βάζουμε τη ζύμη
στο ψυγείο για μισή ώρα...τη βγάζουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια....
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ένα τηγανάκι που να "κουμπώνει" στο στόμιο της κατσαρόλας.
Βάζουμε νερό, μέχρι τη μέση της κατσαρόλας. Την ακουμπάμε στο μάτι της κουζίνας, σε δυνατή
φωτιά και περιμένουμε να βράσει το νερό. Όταν κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και
βάζουμε το τηγανάκι πάνω στην κατσαρόλα... Ρίχνουμε λίγο νερό, ίσα-ίσα να πιάνει τον πάτο του
τηγανιού και περιμένουμε να κάψει.... Αραδιάζουμε τα μπιφτέκια στο τηγάνι.... Βάζουμε σε κάθε
μπιφτέκι από ένα κομματάκι βούτυρο. Τα σιγοψήνουμε, για 20' περίπου. στον ατμό του βραστού
νερού, ενώ τα γυρίζουμε 2-3 φορές και από τις δύο μεριές.....
Τα σερβίρουμε ζεστά με ρύζι στον ατμό !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
(χωρίς ατμομάγειρα...)
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπιφτεκάκια στον ατμό" |
(για 8-10 μπιφτεκάκια)
* 1/2 κιλό κιμάς
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκελ. σκόρδο
* 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
* 2 κ.σ. λάδι
* 1/2 κ.γλ. ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι...
* βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια μας.....
Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε στον τρίφτη, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το λάδι, τη ρίγανη, το κρεμμύδι
και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και βάζουμε τη ζύμη
στο ψυγείο για μισή ώρα...τη βγάζουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια....
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ένα τηγανάκι που να "κουμπώνει" στο στόμιο της κατσαρόλας.
Βάζουμε νερό, μέχρι τη μέση της κατσαρόλας. Την ακουμπάμε στο μάτι της κουζίνας, σε δυνατή
φωτιά και περιμένουμε να βράσει το νερό. Όταν κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και
βάζουμε το τηγανάκι πάνω στην κατσαρόλα... Ρίχνουμε λίγο νερό, ίσα-ίσα να πιάνει τον πάτο του
τηγανιού και περιμένουμε να κάψει.... Αραδιάζουμε τα μπιφτέκια στο τηγάνι.... Βάζουμε σε κάθε
μπιφτέκι από ένα κομματάκι βούτυρο. Τα σιγοψήνουμε, για 20' περίπου. στον ατμό του βραστού
νερού, ενώ τα γυρίζουμε 2-3 φορές και από τις δύο μεριές.....
Τα σερβίρουμε ζεστά με ρύζι στον ατμό !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου