Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΜΕ ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ
"εργολάβοι"
(για 40 τεμάχια περίπου)

* 200 γρ, ζάχαρη άχνη
* 300 γρ. αμύγδαλο λευκό
* 3 ασπράδια αυγών
* 2 βανίλιες
* μία πρέζα αλάτι
* 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψυχα...
Σε καθαρό και στεγνό μπωλ, χτυπάμε τα σπράδια με την 
πρέζα αλάτι, σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε στη μαρέγκα τη ζάχαρη, την αμυγδαλόψυχα 
και τις βανίλιες..Ανακατεύουμε γλυκά τα υλικά...
Έχουμε στρώσει λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου μας.
Ακουμπάμε στη λαδόκολλα (αραιά διότι απλώνουν) μικρές κουταλιές
από το μείγμα. Βάζουμε επάνω σε κάθε κομμάτι αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160* για 20-25'
ή μέχρι να ροδίσουν !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : * αν θέλουμε να κάνουμε πιο "σφιχτό" το μείγμα, για να πλάθεται
στα χέρια μας και να δώσουμε στους εργολάβους άλλο σχήμα, προσθέτουμε 
περισσότερη αμυγδαλόψυχα.....* Αντί για φιλέ αμυγδάλου, μπορούμε να "μπήξουμε" ένα ολόκληρο λευκό αμύγδαλο, σε κάθε εργολάβο, πριν τους ψήσουμε....

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου