Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
* 1 φαρίνα (5οο γρ)
* 1 πακέτο βούτυρο (250 γρ)
"βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας"
* 5 αυγά
* 1 κρόκος αυγού
* 1 φλ. γάλα
* 3/4 φλ. χυμός πορτοκαλιού
* 1 πορτοκάλι ξύσμα
* 2 βανίλιες
* 1/2 φλ.καφέ κονιάκ
* 1,5 φλ. ζάχαρη
* 1 κ.γλ.μπέϊκιν πάουντερ
ΓΛΑΣΟ
* 250 γρ. κουβερτούρα
* 250 ml κρέμα γάλακτος
ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ
* 1 φλ. ζάχαρη άχνη
* λίγο νερό χλιαρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά στον πάγκο εργασίας...Τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να ασπρίσει.
Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5'-6'....
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τον κρόκο, το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα  πορτοκαλιού, τις βανίλιες. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ, να "σμίξουν" τα υλικά και να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
Βουτυρώνουμε καλά ένα αντικολλητικό ταψάκι 27 εκ. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας, στη βάση του ταψιού, ρίχνουμε το μείγμα της πίτας και ανακινούμε να στρώσει. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για 45' περίπου. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην πίτα και αν αυτό βγει καθαρό, η πίτα μας είναι έτοιμη. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την ξεφορμάρουμε. 
Την ακουμπάμε σε σχάρα για να κρυώσει...Αφαιρούμε τη λαδόκολλα...Έχουμε τυλίξει το "τυχερό" νόμισμα σε αλουμινόχαρτο και το μπήγουμε στην πίτα, από την κάτω μεριά.
ΓΛΑΣΟ
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη βάζουμε σε μπωλ. Ακουμπάμε το μπωλ σε κατσαρολάκι
με νερό που σιγοβράζει (να "κουμπώσει" χωρίς να ακουμπάει στο νερό).Τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος...τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύοντας μαλακά
με πλαστική σπάτουλα (μαρίζ)....Όταν ομογενοποιηθεί, απλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα, σε όλη την τούρτα. Περιμένουμε να στεγνώσει το γλάσο σοκολάτας, σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού σταθεροποιηθεί, διακοσμούμε τη βασιλόπιτα με επίκαιρα στολιδάκια και γράφουμε ευχές!
ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ
Σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη άχνη, ρίχνουμε χλιαρό νερό λίγο-λίγο, μέχρι να έχουμε  ένα αρκετά παχύρρευστο
μείγμα. Το βάζουμε σε κορνέ με λεπτή μύτη και γράφουμε τις ευχές μας, πάνω στην πίτα.
Αν δεν έχουμε κορνέ, κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και το τυλίγουμε σε χωνί. Βάζουμε μέσα το γλάσο.
Κόβουμε λίγο στη μύτη του αυτοσχέδιου κορνέ και γράφουμε στη βασιλόπιτα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!

2 σχόλια: