Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΨΩΜΙ ( εύκολος τρόπος )


ΨΩΜΙ ( εύκολος τρόπος )


εύκολες και γρήγορες συνταγές "ψωμί" (εύκολος τρόπος)
ΥΛΙΚΑ
για ένα καρβέλι 

* 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
* 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
* 1/2  κ. γλ. ζάχαρη
* 1 κ.γλ. αλάτι
* 1/3 φλ. ελαιόλαδο
* 1.5 φλ.περίπου νερό χλιαρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε λεκάνη 1 φλυτζ. νερό (χλιαρό)
και διαλύουμε μέσα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι...
Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και συμπληρώνουμε όσο νερό "τραβήξει" μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, που να ξεκολλάει από τα χέρια. Την κάνουμε μια "μπάλα" και την ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψάκι
25-27 εκ. στο κέντρο. Την απλώνουμε λίγο με τα δάχτυλα, (να μη φτάσει στις άκρες του ταψιού)....
Χαράσσουμε και λαδώνουμε την επιφάνειά της.

Βάζουμε το ταψάκι σε φούρνο προθερμασμένο στους 50*.... για 30' περίπου, να φουσκώσει.
η ζύμη μας...Όταν διπλασιάσει τον όγκο της, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 200*
Ψήνουμε για μια ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει το ψωμί μας και να "ελαφρύνει" στο χέρι......!

Το βγάζουμε από το ταψί και όσο είναι ζεστό, το αλείφουμε (στεγνά) με νερό.
Όταν κρυώσει, το διατηρούμε διπλωμένο σε πετσέτα !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου