Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές:

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

ΣΝΙΤΣΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΣΝΙΤΣΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "σνίτσελ γεμιστά"
* 4 σνίτσελ ( χοιρινά ή κοτόπουλου )
* 4 φέτες ζαμπόν
* 4 φέτες τυρί μαλακό (γκούντα...κασέρι...ένταμ) ή 4 κ.γλ. τυρί κρέμα
* 2 αυγά
* 3 κ.σ.γάλα
* 1 κούπα αλεύρι
* 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
* αλάτι ....πιπέρι..... ρίγανη
* λάδι για το τηγάνισμα
* 1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα
* 1 τομάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα σνίτσελ.....Τα απλώνουμε στον πάγκο και τους ρίχνουμε αλατοπίπερο και ρίγανη. Αν χρησιμοποιήσουμε τυρί κρέμα, βάζουμε από μια κουταλιά σε κάθε σνίτσελ και το απλώνουμε με ένα μαχαίρι. Διαφορετικά βάζουμε στην μία άκρη από μία φέτα τυρί.
Προσθέτουμε και από μία φέτα ζαμπόν, τα διπλώνουμε και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά με το γάλα. Περνάμε κάθε κλεισμένο σνίτσελ πρώτα στο αλεύρι μετά στα αυγά και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά, όπου έχουμε αναμείξει το τυρί.
Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να ¨δέσει" το πανάρισμα.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δυο πλευρές.

Εναλλακτικά.....τα σωτάρουμε πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσουν και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι....Κόβουμε φέτες την τομάτα και σκεπάζουμε τα σνίτσελ...
Ψήνουμε στους 180* για 15-20', να κάνουν ροδόχρυση κρούστα !!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια: