Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

"αρνάκι γιουβέτσι με μακαρονάκι"
* 1 κιλό περίπου αρνάκι (χεράκι)
* 1/2 φλ.λάδι
* 2 καρότα
* 8-10 μικρά κλαράκια σέλινο
* 1 κρεμμύδι
* 2 φλ. μακαρονάκι
* 2 κ.σ πελτέ τομάτας
* 1/3 φλ. κρασί
* 1 ξυλάκι κανέλλας
* 4 μπαχάρια...2 γαρύφαλλα
* αλάτι...πιπέρι...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Έχουμε κόψει μερίδες το κρέας, το πλένουμε καλά και το στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε χοντρές ροδέλες τα καρότα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αραδιάζουμε τα κομμάτια το κρέας και το τσιγαρίζουμε να κάνει κρούστα από όλες
τις μεριές. Το βγάζουμε σε ταψάκι...
Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα καρότα και το κρεμμύδι...τα σωτάρουμε να μελώσουν.
Προσθέτουμε και τα κλαράκια του σέλινου και γυρίζουμε όλα τα υλικά, να "λαδώσουν".
Βάζουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε στον πάτο της κατσαρόλας.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε να "δέσουν" τα υλικά....

Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και
τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε 3 φλυτζάνια ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε
και σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας...(περίπου 45-50')

Όταν είναι έτοιμα κρέας και λαχανικά, τα βγάζουμε σε πιατέλα. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό, ζεστό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε και το μακαρονάκι.
Ανακατεύουμε συχνά να μη κολλήσει. Σιγοβράζουμε για 5' ακόμα. Το αδειάζουμε σε ταψάκι
και βάζουμε, ανάμεσα στο ζυμαρικό, τα κομμάτια το κρέας. Προσθέτουμε και τα καρότα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για 30' περίπου, να ροδίσει το φαγητό μας.

Το αφήνουμε να "ηρεμήσει" πριν το σερβίρουμε, ζεστό και λαχταριστό !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Προτιμότερο θα ήταν, να χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα, που να μπαίνει και
στον φούρνο (να μην έχει υλικά που δεν αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες) οπότε θα
βάλουμε κατ'ευθείαν το φαγητό στον φούρνο, χωρίς να το γυρίσουμε σε ταψάκι.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου