Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

Μπριζόλες πεντανόστιμες ! Μαλακές...Αφράτες...Ζουμερές !

ΥΛΙΚΑ
"μπριζόλες με κρασί και θυμάρι"

* 3-4 μπριζόλες χοιρινές
* 1 φλ. κρασί λευκό
* 2 σκ. σκόρδο
* 1 κ.γλ. μουστάρδα
* λάδι
* θυμάρι
* αλάτι...πιπέρι
* 1 λεμόνι χυμός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις μπριζόλες και τις στεγνώνουμε.
Βάζουμε σε μπωλάκι, το κρασί, το θυμάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη μουστάρδα,
3-4 κ.σ. λάδι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά...
Αραδιάζουμε τις μπριζόλες σε γυάλινο ή πλαστικό δοχείο (όχι ανοξείδωτο) και τις
περιχύνουμε με το μείγμα. Τις "τρίβουμε" να "πιάσει" η μαρινάδα όλες τις μπριζόλες 
και από τις δύο  πλευρές. 
Σκεπάζουμε το δοχείο, το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε το κρέας, να 
μαριναριστεί για 4-5 ώρες. 

Σε ένα φλυτζάνι νερό ζεστό, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, το
ρίχνουμε σε ταψάκι και αραδιάζουμε μέσα, τις μπριζόλες.
Ραντίζουμε με λάδι, σκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200* για 50' περίπου να μαλακώσουν... Ξεσκεπάζουμε, γυρίζουμε τον φούρνο
στην επάνω αντίσταση και ψήνουμε για 15' περίπου, μέχρι να πάρουν ροδοψημένο χρώμα.

Τις σερβίρουμε ζεστές και τις συνοδεύουμε, με πατατούλες τηγανιτές, πλούσια σαλάτα 
και λευκό δροσερό κρασάκι !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου