ΦΑΒΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
Μία διαφορετική και ενδιαφέρουσα -γευστικά- πρόταση...!
Μία διαφορετική και ενδιαφέρουσα -γευστικά- πρόταση...!
ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη φάβα
βλέπουμε ΕΔΩ
* 500 γρ. σπανάκι (καθ/νο)
* 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1 πράσο (το λευκό μέρος)
* 3-4 κ.σ. άνιθος
* 2-3 κ.σ ελιές (ροδέλες)
* αλάτι...πιπέρι
* ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη φάβα.....(βλέπουμε ΕΔΩ)......
Επιλέγουμε να μη την πολτοποιήσουμε, για να "φαίνεται" στο φαγητό μας.....
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χορταρικά μας...
Ψιλοκόβουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο....
Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε 1/3 φλ. λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς
δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Τα σωτάρουμε να
μελώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο... Το γυρίζουμε στην
κατσαρόλα να "κάτσει" και να πιει τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε....
Βάζουμε τον άνιθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.....
Βάζουμε τον άνιθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.....
Βάζουμε τις ελιές στη φάβα και ανακατεύουμε....
Λαδώνουμε ένα πυρέξ (20x30 εκ. περίπου) και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα φάβας.
Την απλώνουμε ομοιόμορφα. Προσθέτουμε από πάνω, με ένα κουτάλι το σπανάκι
και καλύπτουμε με την υπόλοιπη φάβα. Ραντίζουμε ελαιόλαδο το φαγητό μας και
το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200*...
Βγάζουμε από τον φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει λίγο, χαράσσουμε σε κομμάτια
και σερβίρουμε την....ιδιόμορφη "πίτα" μας ζεστή κι αν θέλουμε περιχύνουμε με
φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου