Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΛΟΜΟΥ

Μια ιδιαίτερα γευστική και θρεπτική σούπα.
Στα ιχθυοπωλεία, αφού τεμαχίσουν τον σολομό, για να τον πουλήσουν σε φέτες,
διαθέτουν (σε χαμηλή τιμή) το κεφάλι (και την ουρά...πάνε "πακέτο") με αρκετό κρέας....Βράζουμε τον σολομό με λαχανικά και απολαμβάνουμε μια πεντανόστιμη σουπίτσα !

ΥΛΙΚΑ
"ψαρόσουπα με κεφάλι σολομού"

* 1 κεφάλι  σολομού 
   (800 γρ. περίπου)
* 2-3 πατάτες
* 3-4 καρότα
* 1 κρεμμύδι
* σέλινο
* 1 τομάτα
* 1/2 φλ. ρύζι
* λεμόνι χυμός
* αλάτι....πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε από πτερύγια και σπάργανα το κεφάλι του σολομού και ψαλιδίζουμε την ουρά,
αφήνοντας μόνο το "κρέας". Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Σε βαθειά κατσαρόλα βάζουμε τον σολομό και προσθέτουμε νερό να τον σκεπάσει.
Αλατίζουμε...Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30' περίπου. 
Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.....
Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά. Τα βράζουμε 
μέχρι να τρυπιούνται εύκολα τα καρότα και οι πατάτες. Αφαιρούμε και τα λαχανικά και
τα βάζουμε δίπλα στο ψάρι.
Σουρώνουμε τον ζωμό και τον γυρίζουμε στην κατσαρόλα. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε
το ρύζι και σιγοβράζουμε μέχρι, να μαλακώσει. Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε πιπέρι και τον χυμό του λεμονιού.

Σερβίρουμε την ψαρόσουπα ζεστή,  αφού προσθέσουμε στα πιάτα, ψαχνό από το ψάρι και 
κομμάτια μπουκιάς, από τα λαχανικά μας !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου