Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ

* 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
"γιουβαρλάκια σε κόκκινη σάλτσα αυγολέμονο"
* 1/2 φλ. ρύζι νυχάκι
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι
* 2 καρότα
* 1 τομάτα
* 2 πατάτες μέτριες
* 1 κ.σ. πελτέ
* 3-4 κ.σ. μαϊντανός
* ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
* 2 αυγά
* 2 λεμόνια χυμός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά...Κόβουμε σε ροδέλες το ένα καρότο, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, κόβουμε κύβους τις πατάτες και τρίβουμε στον τρίφτη το δεύτερο καρότο και το κρεμμύδι. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε την τομάτα.
Βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά και προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το τριμμένο καρότο, την τομάτα, τον μαϊντανό, 2-3 κ.σ.λάδι, ρίγανη, και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε τα υλικά να αναμιχθούν καλά και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.

Όσο ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια, έχουμε βάλει σε πλατειά κατσαρόλα 6-7 φλ. νερό να ζεσταθεί καλά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε λίγο λάδι και πιπέρι. 
Σε μπωλάκι βάζουμε τον πελτέ, και τον διαλύουμε, με ζεστό νερό από την κατσαρόλα. 
Αραδιάζουμε στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια και τις πατάτες και προσθέτουμε τον διαλυμένο πελτέ.
Σιγοβράζουμε για 20-25' μέχρι να σπάσει το ρύζι και να μαλακώσουν οι πατάτες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά το φαγητό μας και το αυγοκόβουμε....:
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε στο αυγολέμονο, λίγο-λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα, να ταιριάξει η θερμοκρασία του, με αυτήν του φαγητού, και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακινούμε γρήγορα το φαγητό μας για να μη "κόψει" το αυγολέμονο.
Αφήνουμε λίγο να "δέσουν" τα υλικά της σάλτσας και σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια μας ζεστά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : τα αυγά και τα λεμόνια τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο:

  1. με σαλτσα και αυγολεμονο δεν τα έχω φτιαξει. δείχνουν ωραια, θα τα μαγηρεψω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή