ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΨΗΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ
* 20 σαρδέλες μεγάλες
(για 10 γεμιστές)
* ελαιόλαδο
* ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
* 1 τομάτα μέτρια
* 1-2 σκ.σκόρδο
* 2-3 κ.σ.μαϊντανός
* 1 κ.σ.λάδι
* ρίγανη...αλάτι...πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από εντόσθια και κεφάλια.
Τις βάζουμε σε λεκάνη με άφθονο νερό και αφαιρούμε τα λέπια.
Τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε.
Τις φιλετάρουμε....
Ανοίγουμε τις σαρδέλες στα δύο (δεν τις χωρίζουμε)
Ξεκολλάμε με το δάχτυλο, το κρέας από το κεντρικό κόκκαλο
και το αφαιρούμε, το κόκκαλο, τραβώντας το.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση......
και σποράκια και την ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε σε μπωλ τον μαϊντανό, την τομάτα, το σκόρδο, το λάδι, τη ρίγανη και
αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε....
Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι, αραδιάζουμε τις μισές σαρδέλες
ανοιχτές (σαν βιβλίο) και βάζουμε επάνω γέμιση.
Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες (ανοιχτές) σαρδέλες..Τις λαδώνουμε και αλατίζουμε.
Βάζουμε το ταψάκι μας, ψηλά, κοντά στο γκριλ του φούρνου μας, και τις ψήνουμε στους
180* για 15-20 λεπτά. Να "σφίξει" η σάρκα και να καλοψηθούν οι σαρδέλες μας.
το ψήσιμο μέχρι να καλοψηθούν και να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Τις σερβίρουμε ζεστές και λαχταριστές, συνοδεύοντας το ουζάκι ή το κρασάκι μας !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : αν έχουμε ταψάκι με σχάρα, θα το προτιμήσουμε...Θα τις αραδιάσουμε
στη σχάρα και θα τις ψήσουμε στο γκριλ.
Ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα θα έχουμε, αν τις ψήσουμε σε σχάρα, στα κάρβουνα !
Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος ψησίματος.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου