ΨΩΜΑΚΙΑ - ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ
(20-25 τεμάχια)
* 1.5 φλ. αλεύρι
* 1/2 φακ μαγιά
* 1/2 φλ. νερό
* 1 κ.σ. λάδι
* 1/2 κ.γλ αλάτι
* ρίγανη
* σιμιγδάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη. Ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.
Στο 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό διαλύουμε καλά τη μαγιά και τη ρίχνουμε στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ζυμώνουμε τα υλικά.
Αν χρειαστεί και άλλο νεράκι η ζύμη μας, απλά βρέχουμε τα χέρια μας και συνεχίζουμε
το ζύμωμα, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια.
Την κάνουμε "μπάλα" τη λαδώνουμε ελαφρά, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε
Όταν έχει διπλασιάσει τον όγκο της, τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και αφού
προσθέσουμε τη ρίγανη, τη ζυμώνουμε 2-3' ακόμα και της δίνουμε το σχήμα "ράβδου"..
Την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια 2 εκ. περίπου. Τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και τα
αραδιάζουμε σε λαδωνένο ταψάκι.
Βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 160*....
Ψήνουμε τα ψωμάκια-μπουκίτσες μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν το χρώμα του
καλοψημένου ψωμιού !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου