Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

ΦΑΣΟΛΙΑ ΑΣΠΡΑ (ΣΟΥΠΑ) ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ

ΦΑΣΟΛΙΑ ΑΣΠΡΑ (ΣΟΥΠΑ) ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ

ΥΛΙΚΑ
"φασόλια άσπρα (σούπα) λαδορίγανη"

* 1 κούπα φασόλια ξερά
* 1 κρεμμύδι
* 2 καρότα
* κλωνάρια σέλινο
* ρίγανη
* 1/3 φλ λάδι
* αλάτι...πιπέρι
* χυμός λεμονιού (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε ζεστό νερό.
Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε
κατσαρόλα με ζεστό νερό να πάρουν 2-3 βράσεις. Τα σουρώνουμε....
Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε πάλι, νερό ζεστό να τα 
σκεπάσει αρκετά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και 
σκεπάζουμε την κατσαρόλα, να σιγοβράζουν.....
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε ροδέλες τα καρότα, 
χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλινο....τα προσθέτουμε στο φαγητό
και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε τα φασόλια μέχρι να μελώσουν...
Πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας από τη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και τη ρίγανη
και το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Αν θέλουμε συμπληρώνουμε γευστικά
με χυμό λεμονιού και απολαμβάνουμε τα νόστιμα λαδοριγανάτα άσπρα φασόλια μας !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου