ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
Κρατσανιστές και ροδοψημένες τηγανιτές, πεντανόστιμες πατάτες !!
* πατάτες
* αλάτι
* σιμιγδάλι χονδρό
* λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
Τις κόβουμε ραβδάκια ή στρογγυλές φετούλες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγο (μη μαυρίσουν) να στραγγίξουν.
Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά... (μη καπνίσει)
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι πάνω στις πατάτες και τις ανακατεύουμε, κρατώντας
το σουρωτήρι με τα δυο χέρια μας και "τινάζοντάς" τες στις πλευρές του σκεύους.
Έτσι θα φύγει και το περίσσιο σιμιγδάλι....
να..."βράσουν" αλλά να καλοψηθούν) και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ροδοψημένο
χρώμα και να κάνουν τραγανή κρούστα....!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τις ανακατεύουμε, μόνο όταν χρυσίσουν, για να μη χάσουμε το σιμιγδάλι στο τηγάνι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου