ΨΑΡΙΑ-ΚΟΛΙΟΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό κολιοί (3-4 τεμάχια)
* 2 σκ.σκόρδο
* 3/4 φλ. τοματάκια ψιλοκ/να
* 1-2 πατάτες
* 1/3 φλ. λάδι
* 1 φύλλο δάφνης
* αλάτι...πιπέρι
* ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάμε στο ιχθυοπωλείο που θα αγοράσουμε τα ψάρια, να μας τα καθαρίσουν (κόβουμε και τα κεφάλια
συνήθως, διότι δεν έχουν καθόλου ψαχνό).
Τα πλένουμε καλά και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα χοντροκόβουμε.
Βάζουμε στην κοιλιά των ψαριών....σκόρδο, ρίγανη και αλάτι.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις στρώνουμε γύρω από τα ψάρια.
Σε μπωλάκι βάζουμε την τομάτα, το λάδι, ρίγανη, αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα πάνω στα ψάρια και τις πατάτες. Ξεπλένουμε με ένα φλυτζάνι νερό το μπωλ
Ραντίζουμε το φαγητό με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε ρίγανη και πιπέρι.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*, στη δεύτερη (κάτω) σχάρα.
Ψήνουμε για 50' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, να ροδοψηθούν οι κολιοί και να μείνει
το φαγητό μας, με το λαδάκι του !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου