Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ
'κουλουράκια κανέλας'
(για 80 τεμάχια περίπου)

* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 1/2 φλ. σπορέλαιο
* 3/4 φλ. ζάχαρη
* 1 φλ. χυμός πορτοκαλιού
* 1 κ. γλ. σόδα (όχι κοφτό)
* ξύσμα πορτοκαλιού
* 1 βανίλια
* γαρύφαλλο σκόνη  
  (στη μύτη του κουταλιού)
* 1,5 κ.γλ. κανέλα σκόνη (όχι κοφτό)
* 4 φλ. περίπου φαρίνα
  (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τα λάδια και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Τα χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να ασπρίσει το λάδι και να λιώσει (όσο γίνεται)
η ζάχαρη. Βάζουμε στο μπωλ το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τη βανίλια, 
το γαρύφαλλο.και συνεχίζουμε να "χτυπάμε" το μείγμα.
Έχουμε στύψει πορτοκάλια και έχουμε σε φλυτζάνι τον χυμό. Φέρνουμε το 
φλυτζάνι πάνω από το μπωλ...βάζουμε τη σόδα στον χυμό και αναδεύουμε καλά με 
το κουταλάκι να διαλυθεί....Αφρίζει το περιεχόμενο και το ρίχνουμε στο μπωλ.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας πάντα με το μίξερ.
Μετά το δεύτερο φλυτζάνι αλεύρι, αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και συνεχίζουμε 
να ρίχνουμε αλεύρι, δουλεύοντας πια τη ζύμη με το χέρι.....
Όταν η ζύμη μας είναι μαλακιά, αφράτη λεία και δεν κολλάει στα χέρια, είναι έτοιμη.
Τη μεταφέρουμε σε πάγκο και κόβουμε μικρά κομμάτια, τα οποία πλάθουμε σε
κουλουράκια, δίνοντας όποιο σχήμα θέλουμε.
Τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180* για 15-20' ....
Όταν "μυρίσει" η κανέλα, τα παρακολουθούμε και τα βγάζουμε όταν έχουν πάρει χρώμα.
Έχουμε ήδη έτοιμη σε άλλο κομμάτι λαδόκολλας την άλλη δόση....
Τραβάμε τη λαδόκολλα με τα ψημένα κουλουράκια και "σέρνουμε" στη λαμαρίνα το
κομμάτι λαδόκολλας με τα άψητα. 
Συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Θα γεμίσουμε τρεις λαμαρίνες και θα έχουμε περίπου ογδόντα..... 
μικρά, μοσχομυριστά, κουλουράκια κανέλας !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου