Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ 

Μπριζόλες μαλακές, αφράτες σε νόστιμο, μυρωδάτο ζουμάκι...!!


"μπριζόλες χοιρινές στην κατσαρόλα"
ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)

* 2 μπριζόλες χοιρινές (λαιμού)
* 1/3 φλ. λάδι
* 2 σκ.σκόρδο
* 1 κ.γλ.μουστάρδα σκόνη
* 1/2 κ.γλ κύμινο
* 1 φλ.κφ. κρασί
* ρίγανη....αλάτι
* κόκκοι μαύρο πιπέρι
* ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μπριζόλες.
Τις βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα,, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να βγάλουν
και να πιούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το λάδι και τις σωτάρουμε και από τις δυο 
πλευρές, να κάνουν κρούστα. Χαράσσουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Όταν αναδείξουν το άρωμά τους, προσθέτουμε το κρασί και "σβήνουμε" το σωτάρισμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και πασπαλίζουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το κύμινο.
Βάζουμε τους κόκκους πιπεριού και αλάτι. Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό χλιαρό,
σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε, μέχρι να μείνει το φαγητό μας, με το 
πικάντικο, αρωματικό ζουμάκι του, Σκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού στις μπριζόλες και 
περιμένουμε λίγο να "δέσουν" γεύσεις και αρώματα.

Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές και τις συνοδεύουμε, με τραγανές πατατούλες τηγανιτές !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου