ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Μπριζόλες μαλακές, αφράτες σε νόστιμο, μυρωδάτο ζουμάκι...!!
(για 2 άτομα)
* 2 μπριζόλες χοιρινές (λαιμού)
* 1/3 φλ. λάδι
* 2 σκ.σκόρδο
* 1 κ.γλ.μουστάρδα σκόνη
* 1/2 κ.γλ κύμινο
* 1 φλ.κφ. κρασί
* ρίγανη....αλάτι
* κόκκοι μαύρο πιπέρι
* ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μπριζόλες.
Τις βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα,, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να βγάλουν
και να πιούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το λάδι και τις σωτάρουμε και από τις δυο
πλευρές, να κάνουν κρούστα. Χαράσσουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Όταν αναδείξουν το άρωμά τους, προσθέτουμε το κρασί και "σβήνουμε" το σωτάρισμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και πασπαλίζουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το κύμινο.
πικάντικο, αρωματικό ζουμάκι του, Σκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού στις μπριζόλες και
περιμένουμε λίγο να "δέσουν" γεύσεις και αρώματα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου