Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΚΑΒΙΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΟΨΑΡΑ

ΚΑΚΑΒΙΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΟΨΑΡΑ

Η παραδοσιακή κακαβιά (ζωμός των ψαριών) το σύνηθες φαγητό των
ψαράδων, δεν περιέχει χορταρικά.
Οι ψαράδες, τα πετρόψαρα που έπιαναν, τα καθάριζαν στη θάλασσα
και τα έβραζαν, στο καϊκι τους ή και στην παραλία, με νερό (συνήθως
θαλασσινό) λάδι και λεμόνι.
Εμείς τώρα πια, προσθέτουμε και λαχανικά, εμπλουτίζοντας την κακαβιά,
σε γεύσεις και θρεπτική αξία.

"κακαβιά με βραστόψαρα"
ΥΛΙΚΑ

* 1 κιλό βραστόψαρα
  (σκορπίνες, χάνοι, γύλοι, 
  δράκαινες, πέρκες...)
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 2-3 καρότα
* 2-3 πατάτες
* 1/3 φλ. λάδι
* σέλινο
* λεμόνι χυμός
* κόκκοι μαύρο πιπέρι
* αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μαγαζί που θα αγοράσουμε τα ψαράκια, ζητάμε να μας τα καθαρίσουν,
κάτι που συνηθίζεται πλέον....Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χορταρικά μας.
Χαράσσουμε σταυρωτά το κρεμμύδι, κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πατάτες και
χοντροκόβουμε το σέλινο. Αν τα καρότα είναι τρυφερά, τα αφήνουμε ολόκληρα.
Βάζουμε τα λαχανικά σε βαθειά κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό, να τα σκεπάσει αρκετά.
Προσθέτουμε αλάτι και τους κόκκους πιπέρι....

Τα βράζουμε για 20-25' περίπου, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να τρυπιούνται
καρότα και πατάτες. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε στον ζωμό, τα ψαράκια μας.
Βράζουμε τα ψάρια για 30' περίπου, σε ανοιχτή κατσαρόλα.
Τα αφαιρούμε και σουρώνουμε τον ζωμό.
Αν υπάρχει "ψαχνό" σε κάποια ψαράκια, το βγάζουμε και το ρίχνουμε στον ζωμό.
Προσθέτουμε αρκετό λεμόνι και σερβίρουμε, συνοδεύοντας την κακαβιά, με τα βραστά λαχανικά.
Ή.....πολτοποιούμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στον ζωμό.
Όπως και να τα σερβίρουμε, το σίγουρο είναι πως θα απολαύσουμε
μια σούπα με εξαιρετική γεύση !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου