Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "μακαρόνια με μανιτάρια"
ΥΛΙΚΑ

* 500 γρ.μακαρόνια (λιγκουίνι -linguine-)
* 250 γρ.μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβα)
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκ.σκόρδο
* ροδέλες πράσινης πιπεριάς
* ροδέλες κόκκινης πιπεριάς
* 1/2 φλ. κρασί
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 1 φλ.τοματάκια ψιλ/να
* αλάτι...πιπέρι
* 2 κ.σ. λάδι (για τα μακαρόνια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σωτάρουμε, μέχρι να μελώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο χοντροκομμένο και τις ροδέλες πιπεριάς.
Περιμένουμε να μαραθούν ελαφρά και βάζουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα.
Τα γυρίζουμε στην κατσαρόλα για 2-3' και τα σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις τομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε ένα φλυτζάνι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα
και σιγοβράζουμε για 10-15' μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε τα μακαρόνια (για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία) σε άφθονο,
αλατισμένο νερό όπου έχουμε ρίξει 2 κ.σ. λάδι.
Δεν τα σουρώνουμε...Όταν έρθει η ώρα σερβιρίσματος, τα πιάνουμε με την ειδική
πηρούνα, τα βγάζουμε από το νερό, τα στραγγίζουμε και τα ακουμπάμε στο πιάτο.
Βάζουμε από πάνω, "πλούσια" τη σάλτσα μας και σερβίρουμε..!!!

Εναλλακτικά....
Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε !
Προαιρετικά....πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί..!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
~~ Εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μανιτάρια...πρέπει να τα καθαρίσουμε.....
Δεν τα πλένουμε ποτέ σε νερό,διότι τραβάνε πολλή υγρασία και μαυρίζουν....Υπάρχουν δύο τρόποι...
α) ο εύκολος τρόπος...με υγρή πετσετούλα απλά τα... καθαρίζουμε προσεκτικά...!
β) με το ένα χέρι κρατάμε το μανιτάρι ανάποδα...και με το άλλο κουνάμε ελαφρά το κοτσανάκι,να βγει...δημιουργείται ένα κενό....ξεφλουδίζουμε το μανιτάρι.από το κενό προς τα έξω....!
~~Εάν χρησιμοποιήσουμε μανιτάρια κονσέρβας, τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι,
τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.

ΕΔΩ.....η συνταγή με εικόνες.....βήμα-βήμα....!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

6 σχόλια:

  1. αμαρτία...ψηφίζω,αδιαπραγμάτευτα,φρέσκο μανιτάρι...κύμινο,κανέλα και λίίίγη ζαχαρίτσα στη σάλτσα για να ολοκληρωθεί η αμαρτία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναααααιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελειο δοκιμασμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ααααααααααααααααααχχχχχχχχ!!! Μια μακαρονάδα είναι ότι πρέπει μετά τα Σαρακοστιανά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή