ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
* 4 μερίδες μπακαλιάρος παστός
* 4-5 πατάτες
* 1/2 φλ. λάδι
* 1 λεμόνι χυμός
* 1 κ.σ. ούζο
* ρίγανη
* αλάτι (με προσοχή)
* πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τον μπακαλιάρο....
Τον κόβουμε σε μερίδες και τον ξαλμυρίζουμε καλά, όπως ΕΔΩ !
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Τις βάζουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε....λάδι, τον χυμό λεμονιού, το ούζο, ρίγανη και αλατοπίπερο ("τσιγκούνικα" το αλάτι....διότι το λεμόνι και το ούζο θα προσδώσει στο φαγητό
μας τη γεύση που χρειάζεται!)
μας τη γεύση που χρειάζεται!)
Ρίχνουμε και ένα φλυτζάνι νερό και τις ανακατεύουμε καλά. Τις παίρνουμε από τη λεκάνη και τις βάζουμε σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος. Τις στρώνουμε....Αραδιάζουμε πάνω στις πατάτες τα κομμάτια τού μπακαλιάρου. Περιχύνουμε το φαγητό, με τα υγρά που έμειναν στη λεκάνη. Ραντίζουμε τον μπακαλιάρο με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε ρίγανη.
Σκεπάζουμε το φαγητό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200* και ψήνουμε για μία ώρα περίπου.
Προς το τέλος, το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να κάνει ροδοψημένη τραγανή κρούστα !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Μου αρεσουν
ΑπάντησηΔιαγραφή