ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ
ε'υκολες και γρήγορες συνταγές "μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί" |
* 6-8 μελιτζάνες τσακώνικες
* 4 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
* 4 σκελίδες σκόρδου
* 1 κιλ.τομάτες ώριμες
* μαίντανός
* ελαιόλαδο
* αλάτι ....πιπέρι....
* λίγη τριμμένη φρυγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες.Τις χαράσουμε βαθειά, (κάθετα σε ίσες αποστάσεις) τρεις φορές. Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και αλάτι για 20 λεπτά να ξεπικρίσουν. Τις βγάζουμε....τις στύβουμε και τις σκουπίζουμε........
Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά: καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες.....Καθαρίζουμε και τα σκόρδα και τα χοντροκόβουμε....Τρίβουμε τις
τομάτες.......Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.......
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι να ζεσταθεί καλά, χωρίς να κάψει, και σωτάρουμε τις μελιτζάνες από όλες τις μεριές, να μαραθούν ελαφρά. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του ή με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο διότι θα πιτσιλίσει αρκετά.
Τις βγάζουμε στο ταψάκι που θα τις ψήσουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση : Σε καθαρό τηγάνι ζεσταίνουμε 1/2 φλ. ελαιόλαδο, και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα να μελώσουν. Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά και ρίχνουμε και τον μαϊντανό. Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει λίγο.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες στα τρία κοψίματα, με τη γέμιση, και τις αραδιάζουμε στο σκεύος. Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση στο ταψί....Ξεπλένουμε με μισό ποτήρι νερό το τηγάνι που κάναμε τη γέμιση και το ρίχνουμε κι αυτό στο φαγητό. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο...Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά................
Ψήνουμε στους 200* μέχρι να κάνουν ροδοψημένη κρούστα οι μελιτζάνες, και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμ....... πόσο μου αρέσουν.... στείλε μου...!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή