ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
* 500 γρ. μανιτάρια άσπρα
* 3 μαρούλια μέτρια
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1 ματσάκι άνιθος
* 1/2 φλ. λάδι
* αλάτι...πιπέρι
* 2 λεμόνια χυμός
* 2 κ.σ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια :
Κρατάμε το μανιτάρι με το ένα χέρι και με το άλλο, κουνάμε το κοτσανάκι του και το βγάζουμε.
Κρατώντας ανάποδα, στη χούφτα μας το μανιτάρι, το ξεφλουδίζουμε, από πάνω (στο στεφάνι)
προς τα κάτω, τραβώντας τη φλούδα. Τα σκουπίζουμε με νωπό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε φέτες.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά. Χοντροκόβουμε τα μαρούλια, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και το ξερό κρεμμύδι.
Σε πλατειά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το ξερό κρεμμύδι και το σωτάρουμε να μελώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε για 2-3'. Ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε όλα μαζί.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα μαρούλια και όταν "κάτσουν" βάζουμε και τον άνιθο. Αλατοπιπερώνουμε...Προσθέτουμε δύο φλιτζάνια ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και το σιγοβράζουμε για 20-25'. Θέλουμε να κρατάει ζουμάκι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα μαρούλια και όταν "κάτσουν" βάζουμε και τον άνιθο. Αλατοπιπερώνουμε...Προσθέτουμε δύο φλιτζάνια ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και το σιγοβράζουμε για 20-25'. Θέλουμε να κρατάει ζουμάκι.
Σε μπωλάκι βάζουμε τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι. Προσθέτουμε ζουμάκι από το φαγητό μας. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη, να διαλυθεί το αλεύρι και να γίνει αραιός χυλός. Τον ρίχνουμε στο φαγητό και σβήνουμε τη φωτιά, χωρίς να τραβήξουμε την κατσαρόλα. Περιμένουμε το φρικασέ μας 10-15' να "δέσει" τα υλικά του και σερβίρουμε !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου