ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ (linguini)
εύκολες και γρήγορες συνταγές "χταποδάκι με λιγκουίνι" |
* 1 χταπόδι ενός κιλού περίπου
* 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 1/2 φλ.λάδι
* 2/3 φλ.τομάτα συμπ/νη
* 1/2 ποτ. κρ.ξύδι
* 1 φύλλο δάφνης
* αλάτι...πιπέρι...
* 2 κ.σ. λάδι για το ζυμαρικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το βράζουμε στα υγρά του,
σε μέτρια φωτιά, μέχρι να τρυπιέται με το πηρούνι.
Αφού κρυώσει λίγο, το βγάζουμε σε ξύλο κοπής και το κόβουμε κομμάτια.
Σε πλατειά κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σωτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του χταποδιού και τα σωτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το ξύδι....Όταν εξατμιστεί η μυρωδιά του, ρίχνουμε
την τομάτα...το φύλλο δάφνης....και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε 2-3 φλυτζάνια νερό ζεστό. Βράζουμε, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να μελώσει η σάλτσα.
Παράλληλα βράζουμε σε άφθονο, αλατισμένο νερό με τις δύο κουταλιές
λάδι, τα λιγκουίνι μας, όσο γράφει στην συσκευασία του πακέτου.
Δεν τα σουρώνουμε.....Παίρνουμε με πηρούνα τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε
στη σάλτσα που έχουμε ήδη έτοιμη.
Ανακατεύουμε καλά, να δέσουν οι γεύσεις και τα υλικά και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε προσθέτουμε στο πιάτο μας, ψιλοκομμένο μαϊντανό η τριμμένο τυράκι !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Νηστίσιμη...........λιχουδιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήδείχνει super!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πεντανόστιμα... Τα έφαγα πέρυσι και τρελάθηκα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή