Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

ΘΡΑΨΑΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ "ΠΑΝΕ"


ΘΡΑΨΑΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ "ΠΑΝΕ"

Τα θράψαλα μοιάζουν με τα καλαμάρια, αλλά είναι
λιγότερο γευστικά, πιο σκληρά, αλλά..... και πιο φθηνά...!
Για να τα ξεχωρίσουμε από τα "ευγενή" καλαμάρια,
υπάρχουν δύο βασικές διαφορές....
Τα πλοκάμια τους έχουν, όλα, το ίδιο μήκος και το πτερύγιό τους
είναι μικρό, τριγωνικό και βρίσκεται στο πίσω άκρο του σώματός τους.

δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της συνταγής ΕΔΩ

ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές θράψαλα με πατάτες "πανε"

* 1 κιλό θράψαλα
* 1 κρεμμύδι
* 1 φύλλο δάφνης
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 σφ.ούζο
* 1 φλ.τοματάκια ψιλ/να
* 1/2 φλ. ξύδι
* αλάτι...πιπέρι...
~~~~~~~~~~~
* 4-5 πατάτες
* αλεύρι....τριμμ.φρυγανιά
* λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα του θράψαλου. Αφαιρούμε από το σώμα το κόκκαλο,
τα διάφανα εντόσθια και την μεμβράνη....Βγάζουμε από τα πλοκάμια το τμήμα με το μελάνι και
πετάμε το "μάτι"....
Πλένουμε καλά, με άφθονο νερό τα θράψαλα. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τους ρίχνουμε
το ξυδι...τα "τρίβουμε" και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα το λάδι, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο. Όταν μελώσει, βάζουμε τα θράψαλα και ανακατεύουμε.
Όταν πιουν τα υγρά τους, τα σβήνουμε με το ούζο.....Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε
τα τοματάκια, την δάφνη και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε και ένα ποτήρι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε
τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 50' περίπου, να μείνει με το λαδάκι του.

Ετοιμάζουμε τις πατάτες που θα συνοδεύσουν το φαγητό μας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό που τις
κόβουμε, όταν θέλουμε να τις τηγανίσουμε. Τις στραγγίζουμε....
Αναμιγνύουμε την φρυγανιά με το αλεύρι και λίγο αλάτι...."πανάρουμε" τις πατάτες και τινάζουμε
το περίσσιο αλεύρι...Σε τηγάνι, έχουμε ζεστάνει καλά το λάδι (χωρίς να κάψει) και στρώνουμε
τις πατάτες σε μία στρώση για να μπορούμε να τις γυρίζουμε.Όταν χρυσίσουν και κάνουν
ροδοψημένη κρούστα, τις βγάζουμε και συνοδεύουμε τα κοκκινιστά μας θράψαλα !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό μας και με ρύζι...πατάτες πουρέ...!

ΕΔΩ.....η συνταγή με εικόνες....βήμα-βήμα...!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια: