Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ


ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "σκορδαλιά"
ΥΛΙΚΑ


* 6 πατάτες μέτριες
* 6 σκελίδες σκόρδου
* 3 κ.σ.ξύδι
* 1 λεμόνι (χυμός)
* 1,5 φλ. ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες...Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό...
Καθαρίζουμε τα σκόρδα......στίβουμε το λεμόνι.....

Σε ένα μίξερ (μαχαίρια) βάζουμε τα σκόρδα με λίγο λάδι....και τα κόβουμε.
Περνάμε τις πατάτες από τον μύλο του πουρέ, ή τις πολτοποιούμε με το multi.....
Προσθέτουμε στα σκόρδα τις λυωμένες πατάτες....το μισό ελαιόλαδο / λεμόνι / ξύδι
και τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν σε ομοιογενή κρέμα.....
Ρίχνουμε λίγο-λίγο.....λάδι...λεμόνι....ξύδι....μέχρι να φέρουμε την σκορδαλιά
στην γεύση που αρέσει στον καθένα μας !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : α) οι πατάτες να είναι ζεστές.... β) σε κάθε πατάτα αναλογεί μια σκελίδα σκόρδο...



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου