Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ


"αγκινάρες γεμιστές νηστίσιμες"
ΥΛΙΚΑ

* 12 πάτοι αγκινάρας μέτριοι
* 1 κρεμμύδι ξερό 
* 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 2-3 καρότα τρυφερά
* 1 ματσάκι άνιθος
* 3 πατάτες μέτριες
* 1 λεμόνι χυμός
* λάδι
* αλάτι...πιπέρι
*φρυγανιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θα χρησιμοποιήσουμε για το μαγείρεμα, ταψάκι 28εκ.
Βάζουμε τόσες αγκινάρες, όσες χωράνε σε μια στρώση...( περίπου 12 πάτοι αγκινάρας) 

Αν φτιάξουμε το φαγητό μας, με φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε όπως εδώ
Τις βράζουμε για 2-3' και τις σουρώνουμε, προσεκτικά μη διαλυθούν.
Αν βάλουμε κατεψυγμένες, τις αποψύχουμε ελαφρά (να φύγουν οι πάγοι) στη θερμοκρασία του χώρου.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο. Κόβουμε κύβους τις πατάτες και λεπτές ροδελίτσες τα καρότα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2-3 κ.σ. λάδι και σωτάρουμε ελαφρά τις αγκινάρες και από τις δύο μεριές.Τις βγάζουμε και τις αραδιάζουμε στο ταψάκι. 
Σε τηγάνι, προσθέτουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τα καρότα και το κρεμμύδι. Τα σωτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τέλος τον άνιθο. Δεν θέλουμε να τα τσιγαρίσουμε...απλά να μελώσουν στα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε....Γεμίζουμε τις αγκινάρες. 
Έχουμε βράσει τις πατάτες. Τις βγάζουμε σε μπωλάκι και τις λιώνουμε με το πηρούνι. Προσθέτουμε 3 κ.σ. λάδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο άνιθο και νεράκι από τις βρασμένες πατάτες, τόσο..όσο να έχουμε ένα δεμένο μείγμα, που να στέκει στο κουτάλι. Απλώνουμε τη νηστίσιμη μπεσαμέλ, σε κάθε αγκινάρα, πάνω στη γέμιση.  Ραντίζουμε λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Σε μπωλάκι βάζουμε τον χυμό τού λεμονιού και ένα φλυτζάνι νερό ζεστό και ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε στο ταψάκι, ανάμεσα στις αγκινάρες. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200* μέχρι το φαγητό μας να πιει τα υγρά του (περίπου 40') χωρίς να στεγνώσει. Προς το τέλος το ξεσκεπάζουμε να ροδοψηθεί η μπεσαμέλ !

Το φαγητό αυτό προσφέρεται και για μπουφέ...!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου