Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "χαλβάς σιμιγδάλι" 
ΥΛΙΚΑ


* 1 φλυτζάνι σπορέλαιο (ή ελαιόλαδο)
* 2 φλυτζάνια ζάχαρη
* 3 φλυτζάνια σιμιγδάλι (ψιλό ή χοντρό κατ'επιλογή)
* 4+1/2 φλυτζάνια νερό
* 1 βανίλια
* 1 ξυλάκι κανέλας...
*  κανέλα σκόνη...ξύσμα ή μια φέτα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε κατσαρολάκι βάζουμε : νερό+ζάχαρη+ξύλο κανέλλας+βανίλια+ξύσμα ή φέτα λεμονιού...
Ανακατεύουμε και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3'...(αφαιρούμε την κανέλα και τη φέτα λεμονιού)
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε (όχι να κάψει) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, να καβουρντιστεί και να πάρει το χρώμα που μας αρέσει...(ανοιχτό "μελί " ή πιο σκούρο)
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσεκτικά !! (διότι θα πιτσιλίσει)  έχοντας μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα με το καπάκι της, ρίχνουμε το σιρόπι
στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι...λίγο-λίγο...
 Όταν σταματήσει ο "αναβρασμός" ανακατεύουμε καλά το μείγμα που έχει πήξει ήδη.....
Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα ή φορμάκια, αφού τα πασπαλίσουμε με κανέλα.
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε και πάλι με κανέλα......( και με σουσάμι αν μας αρέσει !)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :α) μπορούμε να προσθέσουμε - αφού πήξει το σιμιγδάλι μας - κουκουνάρι
                   ή αμύγδαλα καβουρντισμένα....σταφίδες.....
                   β) εάν θέλουμε περισσότερη ή λιγότερη ποσότητα χαλβά...απλά αλλάζουμε το
                   φλυτζάνι με μεγαλύτερη ή μικρότερη "μεζούρα"

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου