Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "χαλβάς σιμιγδάλι" 
ΥΛΙΚΑ


* 1 φλυτζάνι σπορέλαιο (ή ελαιόλαδο)
* 2 φλυτζάνια ζάχαρη
* 3 φλυτζάνια σιμιγδάλι (ψιλό ή χοντρό κατ'επιλογή)
* 4+1/2 φλυτζάνια νερό
* 1 βανίλια
* 1 ξυλάκι κανέλας...
*  κανέλλα σκόνη...ξύσμα ή μια φέτα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε κατσαρολάκι βάζουμε : νερό+ζάχαρη+ξύλο κανέλλας+βανίλια+ξύσμα ή φέτα λεμονιού...
Ανακατεύουμε και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3'...(αφαιρούμε την κανέλα και τη φέτα λεμονιού)

Σε μια κατσαρόλα,ρίχνουμε το λάδι....όταν ζεσταθεί (όχι να κάψει) ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα,να καβουρντιστεί και να πάρει το χρώμα που μας αρέσει......
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσεκτικά !! (διότι θα πιτσιλίσει)  έχοντας μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα με το καπάκι της,
ρίχνουμε το σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι...λίγο-λίγο...
 Όταν σταματήσει ο "αναβρασμός" ανακατεύουμε καλά το μίγμα που έχει πήξει ήδη.....
Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα ή φορμάκια, αφού τα πασπαλίσουμε με κανέλλα.
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε και πάλι με κανέλλα......( και με σουσάμι αν μας αρέσει !)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :α) μπορούμε να προσθέσουμε - αφού πήξει το σιμιγδάλι μας - κουκουνάρι
                   ή αμύγδαλα καβουρντισμένα....σταφίδες.....
                   β) εάν θέλουμε λιγότερη ποσότητα χαλβά...απλά αλλάζουμε το φλυτζάνι με μικρότερη    "μεζούρα" 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου