Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ


ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ


έυκολες και γρήγορες συνταγές "χταποδάκι στιφάδο"
ΥΛΙΚΑ

* 1 χταπόδι 1-1,5 κιλό
* 1/2 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
* 1 σκ.σκόρδο
* 1 κ.σ.πελτέ
* 2/3 ποτ. κρ. ξύδι
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 φύλλο δάφνης
* αλάτι...πιπέρι...


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα κρεμμυδάκια, όπως είναι, με τα φλούδια, σε λεκάνη με νερό (για να μη...κλάψουμε πολύ! ) και τα καθαρίζουμε. Τα διατηρούμε σε καθαρό νερό.
Καθαρίζουμε καλά και πλένουμε το χταπόδι.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να σιγοβράσει στα υγρά που θα βγάλει, μέχρι να τα πιει....
Βγάζουμε το χταπόδι σε ξύλο κοπής και το κόβουμε μεγάλα κομμάτια.

Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι. Έχουμε στραγγίξει τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Όσο ζεσταίνεται το λάδι, αυτά σωτάρονται και όταν πάρουν χρώμα, βάζουμε και το σκόρδο, κομμένο στη μέση.
Τα γυρίζουμε, να αναδείξουν το άρωμά τους και προσθέτουμε το χταπόδι.
Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3' και σβήνουμε με το ξύδι.
Όταν εξατμιστεί η έντονη μυρωδιά του, βάζουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε, με το κουτάλι
στον πάτο της κατσαρόλας. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το φύλλο δάφνης και μισοσκεπάζουμε το φαγητό μας, με ζεστό νεράκι.
Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να "δέσει" και να μελώσει η σάλτσα του φαγητού μας !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν μαγειρέψουμε φρέσκο χταπόδι....προσέχουμε στο αλάτισμα του φαγητού, διότι το χταπόδι, "κρατάει" ακόμα το αλάτι της θάλασσας !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: