Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές:

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ


ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι"
ΥΛΙΚΑ

* 800-1000 γρ. χταπόδι
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 1 φλ.ψιλοκ.τοματάκια (συμπ/να)
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 2 φύλλα δάφνης
* 1/2 ποτήρι του κρασιού ξύδι ή κρασί
* αλάτι...πιπέρι...
* 1,5 φλ. κοφτό μακαρονάκι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε λεκάνη με νερό και ξύδι.
Μετά μία ώρα, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό,
που να το σκεπάζει αρκετά, μαζί με το ένα φύλλο δάφνης.....
Βράζουμε το χταπόδι, μέχρι να μαλακώσει.....Το βγάζουμε σε ξύλο κοπής και το κόβουμε....
Κρατάμε το νερό του, για αργότερα...

Στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Όταν μελώσει, βάζουμε και το χταπόδι και τα σωτάρουμε όλα μαζι για 2-3'.
Σβήνουμε με το ξύδι και αφού εξατμιστεί η έντονη μυρωδιά του, ρίχνουμε την τομάτα και το δεύτερο φύλλο δάφνης.
Προσθέτουμε 4 φλυτζάνια από το νερό που βράσαμε το χταπόδι...(αν δεν φθάσει συμπληρώνουμε...)
Αλατοπιπερώνουμε....και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το μακαρονάκι. Ανακατεύουμε συχνά μη κολλήσει.
Μετά από 8-10' σβήνουμε τη φωτιά, τραβάμε την κατσαρόλα, την σκεπάζουμε
και αφήνουμε το φαγητό μας για μισή ώρα περίπου, να "δέσει".... μυρωδιές και αρώματα !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: