Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΠΙΤΣΑΚΙΑ με σπιτική ζύμη


ΠΙΤΣΑΚΙΑ με σπιτική ζύμη 


ΥΛΙΚΑ
(περίπου 30 τεμάχια)

εύκολες και γρήγορες συνταγές "πιτσάκια με σπιτική ζύμη"
~ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
* 500 γρ.αλεύρι
* 1 φακ. μαγιά
* 1/2 κ.γλ.αλάτι
* 1/2 κ.γλ.ζάχαρη
* 1 κ.σ. λάδι
* 1.5 φλ. νερό χλιαρό

~  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ

* 300 γρ.αλλαντικό της αρεσκείας μας
* 300 γρ. μαλακό τυρί τριμμένο
* 2 τομάτες
* 1 πιπεριά
* κέτσαπ και ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΖΥΜΗ
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη, το αλεύρι με το αλάτι.
Σε μπωλάκι, ρίχνουμε το μισό φλυτζάνι χλιαρό νερό... το λάδι...τη μαγιά  και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν και περιμένουμε 5' να αφρίσει η μαγιά, σημάδι πως ενεργοποιήθηκε.
Δημιουργούμε στο κέντρο του αλευριού, μια λακουβίτσα και ρίχνουμε τη μαγιά.
Παίρνουμε το αλεύρι από γύρω,προς το κέντρο και ανακατεύουμε...
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε τα υλικά,ώστε να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Έχουμε κοντά μας λίγο χλιαρό νερό,και λίγο αλεύρι (όπως κάνουμε πάντα όταν
πλάθουμε οποιαδήποτε ζύμη) για να προσθέσουμε -αν χρειαστεί-....
Όταν η ζύμη μας γίνει μαλακιά και λεία,την βγάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο
και την δουλεύουμε λίγο ακόμα.Την μαζεύουμε σε "μπάλα" .....
Λαδώνουμε ελαφρά την λεκάνη, βάζουμε μέσα την ζύμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε
 σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Θα χρειαστεί μία ώρα περίπου.
Όταν διπλασιαστεί σε όγκο,την βγάζουμε, ξανά, σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ζυμώνουμε γλυκά....

Κόβουμε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού...Τα απλώνουμε με τα δάχτυλα.
Δεν χρησιμοποιούμε ρολάκι, για να μη γίνουν πολύ λεπτά. Τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα
του φούρνου μας, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Έχουμε κόψει τις τομάτες σε λεπτές φέτες κια την πιπεριά σε λεπτές ροδέλες.
Αν το αλλαντικό μας δεν είναι στρογγυλό (οπότε ακουμπάει καλά στο πιτάκι μας)
το κόβουμε σε ανάλογα κομμάτια.Ανακατεύουμε στην κέτσαπ την ρίγανη.

Αλείφουμε με το πινελάκι, την κέτσαπ, σε κάθε πιτάκι.... Βάζουμε το τυρί....
το αλλαντικό.....τομάτα....και πιπεριά....

Ψήνουμε στους 180* γαι 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : 1. Εάν θέλουμε, φτιάχνουμε εύκολα δική μας σάλτσα, με τομάτα, λαδάκι, αλάτι, ρίγανη, λίγη ζαχαρίτσα και νερό....Βράζουμε τα υλικά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
2. Μπορούμε να φτιάξουμε πιτσάκια με διάφορες γεύσεις, "δημιουργώντας" με όποια υλικά έχουμε στο ψυγείο μας....!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: