Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ


ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπρόκολο με ζυμαρικό και τυριά"
ΥΛΙΚΑ

* 400 γρ.μπρόκολο (μόνο τα μπουκετάκια)
* 1.5 φλ. ζυμαρικό μικρό (επιλογής μας)
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 2 σκ.σκόρδο
* 3 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
* 1 φέτα λεμόνι
* 1 φλ.τυρί φέτα
* 1 φλ. ανθότυρο
* πιπέρι....πάπρικα....αλάτι (προσεκτικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το μπρόκολο. Κρατάμε μόνο τους ανθούς και τους κόβουμε σε
μικρά μπουκετάκια....Τα πλένουμε καλά....
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό, ελαφρά αλατισμένο και τη φέτα λεμονιού....
Όταν πάρει βράση, το αφήνουμε για 5-6' στη φωτιά, και το αποσύρουμε.
Θέλουμε να τρυπιέται το κοτσανάκι του,χωρίς να διαλύεται ο ανθός.
Γυρίζουμε το μπρόκολο σε σουρωτήρι και του ρίχνουμε κρύο νερό, για να σταματήσει
ο βρασμός και να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του. Αφήνουμε να στραγγίξει.....

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Θέλουμε να "κρατάνε".
Τα στραγγίζουμε, αφήνοντας λίγα υγρά...δεν θέλουμε να "στεγνώσουν".
(Τα υγρά θα βοηθήσουν τα τυριά μας, να πάρουν κρεμώδη υφή....)

Σε πλατειά κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και βάζουμε τα σκόρδα κομμένα στη μέση.
Σε μέτρια φωτιά, τα σωτάρουμε, μέχρι να αναδείξουν το άρωμά τους....! Μετά....
Ή τα πετάμε... ή τα αφήνουμε στο φαγητό, αν μας αρέσει η έντονη μυρωδιά του σκόρδου.
Αραδιάζουμε στο ζεστό λάδι τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα γυρίζουμε 2-3'
να τραβήξουν το λαδάκι τους....Τα βγάζουμε σε πιάτο....
Βάζουμε το ζυμαρικό μας στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το σέλινο και ανακατεύουμε....
Έχουμε θρίψει τη φέτα και το ανθότυρο και τα προσθέτουμε στα μακαρόνια.
Ρίχνουμε και το πιπέρι.
Όταν λιώσουν τα τυριά, ξαναβάζουμε το μπρόκολο στην κατσαρόλα και αναμιγνύουμε
προσεκτικά τα ύλικά μας να "δέσουν".....Αποσύρουμε από τη φωτιά !
Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας, πασπαλίζοντας λίγη πάπρικα...!

Ενδιαφέρουσα πρόταση....Επειδή το μπρόκολο "αγαπάει" το γιαούρτι, προσθέτουμε
στο πιάτο μας, μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και αναμιγνύουμε.....Η όξινη γεύση
του δένει φανταστικά με τη φέτα και το ανθότυρο !!

ΕΔΩ...η συνταγή με εικόνες...βήμα-βήμα..!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου