ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
* 500 γρ.περίπου μπακαλιάρος
(παστός φιλέτο)
(καθαρή ψύχα περίπου 250 γρ.)
* 1 φλ. μπύρα
* 1,5 φλ. αλεύρι (φαρίνα)
* 1 κ.σ. ούζο
* 1 κ.σ. ελαιόλαδο
* φρεσκοτρμμένο πιπέρι
* 2 κ.σ.ψιλοκομμένος μαϊντανός
* λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο ( Δες συνταγή "ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ" )
Αφαιρούμε την πέτσα και κόκκαλα που πιθανόν να έχει.
Με το χέρι κόβουμε σε μικρές μπουκιές, το καθαρό ψαχνό (χωρίς κόκκαλα και χωρίς πέτσα)
του ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου.....Τον βάζουμε σε μπωλ και προσθέτουμε......
τη μπύρα....το ελαιόλαδο....το ούζο....τον μαϊντανό....το πιπέρι....και όσο αλεύρι μας πάρει, να γίνει ένα πηχτό κουρκούτι, που να στέκει στο κουτάλι.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας, να δέσουν και τα αφήνουμε 30' στο ψυγείο.
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε, μικρές κουταλιές από το χυλό.....Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά. Γυρίζουμε συχνά τις κροκέτες, όσο τηγανίζονται,
για να ψηθούν μέχρι μέσα, χωρίς να "αρπάξουν".....
Όταν κάνουν ροδόχρυση κρούστα, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις ακουμπάμε σε
ταψάκι, όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξει το περίσσιο λάδι.
Σερβίρονται ζεστές και τις συνοδεύουμε με σκορδαλιά ! (Δες συνταγή "ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ")
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου