Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΔΙΧΡΩΜΑ (χωρίς αυγά)


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΔΙΧΡΩΜΑ (χωρίς αυγά)


εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπισκότα δίχρωμα (χωρίς αυγά)"
ΥΛΙΚΑ

* 1 φαρίνα (500γρ)
* 3/4 φλ.ζάχαρη
* 3/4 φλ.λάδι
* 1/2 φλ.χυμός πορτοκάλι
* ξύσμα πορτοκαλιού
* 1 βανίλια
* 1 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
* αλάτι 1/2 κ. γλ. κοφτό
* 3 κ.σ. κακάο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπωλ, βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να μη "φαίνεται"
η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού.
Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι, το μπέϊκιν και το αλάτι.
Ρίχνουμε στα υγρά υλικά, το αλεύρι, λίγο-λίγο...
Ανακατεύουμε με μαλακές κινήσεις. Όταν έχουμε έναν σφιχτό χυλό,
τον χωρίζουμε στα δύο για να φτιάξουμε τις δύο ζύμες.
Στον ένα χυλό προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.
Στον δεύτερο χυλό, κοσκινίζουμε το κακάο.

Συνεχίζουμε να ρίχνουμε αλεύρι (και στους δύο χυλούς) και να ζυμώνουμε,
μέχρι να δέσουν σε  μαλακιά και εύπλαστη ζύμη, που να μη κολλάει στα χέρια.

Σε καθαρό και όχι αλευρωμένο πάγκο, πλάθουμε, (ή κόβουμε με κουπ) τα μπισκότα,
"παίζοντας" με τις δίχρωμες ζύμες και φτιάχνουμε όποια σχέδια μας αρέσουν.

Στην λαμαρίνα του φούρνου μας, στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε
τα μπισκότα, όχι πολύ κοντά, διότι θα φουσκώσουν....

Ψήνουμε στους 180* για 15' περίπου, να πάρουν χρώμα, χωρίς να χάσουν
την υγρασία τους, για να παραμείνουν "ευχάριστα" τραγανά, όταν κρυώσουν.

Σημείωση: 
Θα γίνουν 40 κομμάτια περίπου, ανάλογα με το μέγεθος που θα τους δώσουμε.
Τα διατηρούμε (αφού κρυώσουν) σε κλειστό δοχείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου